Inlägg märkta "Siljan"

4

oktober

Möten i vackra Dalarna

Dalarna, speciellt i Siljansområdet är nog en av Sveriges vackraste platser.

siljanbatar680
Kyrkbåt på Siljan , Foto, Siljan.se

Dalarna med sina Dalahästar, sina gruvor, Dan Andersson, Dalaälven, sin tjejvasa, Vansbrosimningen, Vasaloppet och sina fäbodar där midsommardansen ofta går runt stången är kanske det svenskaste landskapet Sverige har..

Här finns så många vackra ställen att se och så mycket att uppleva. Det är därför som företag gärna förlägger sina konferenser i Dalarna och ofta då till Leksand och Korstäppens Herrgård som ligger just vid Siljans kant.

Korstappans_Herrgard680

På Korstäppans Herrgård finns en vacker trädgård för rast och avkoppling…..

Korstappan_Tradgarden680

…. efter det man haft sitt möte i de luftiga och svala konferenslokalerna.

Korstappan_Konferens680

Måltiderna avnjuter man i den vackra restauranglokalen där det serveras lokala produkter från köket.

Korstappan_restaurang680

Har man en gång haft sitt möte på Korstäppans Herrgård, ett riktigt smultronställe,  kommer man gärna tillbaka, år efter år..

16

juni

Upplev Dalarna med Dalaliv – din vän på webben!

faluroda_stugor680
Foto/Källa; Dalaliv.se

Kanske är Dalarna, Sveriges hjärta, med sina dalahästar, vasalopp och moraknivar. Men det finns så mycket mer att upptäcka i Dalarna.

Dalaliv är din guide till det sköna livet i Dalarna! De tipsar om mysiga caféer och butiker, sevärdheter, design med mera.

På Dalaliv finner du flera olika upplevelser som till exempel:

Upplev Siljan och dess omgivningar till sjöss – kliv ombord den K-märkta skönheten M/S Gustaf Wasa!

Dalaliv_med_Simon680
M/S Gustaf Wasa – Foto/Källa; Dalaliv.se

Sommartid erbjuds dagliga kryssningar från Leksand, Rättvik och Mora. En tur med M/S Gustaf Wasa passar alla, såväl barnfamiljen som vill göra en rolig utflykt som större och mindre sällskap som vill äta gott och umgås.

Munthes Hildasholm är överraskningarnas hus och trädgårdar, ett museum i Dalarna med fläkt av England, Italien och sagans värld.

blaklocka680
Foto/Källa; Dalaliv.se

Läs mer på; http://www.dalaliv.se/

Dalaliv.se finns även på Facebook!

11

november

Fars Dag men en annan dag!

Nu är det Fars Dag igen. Det serveras tårta, presenter som en snabb tur med en Ferrari eller andra häftiga upplevelser ges till pappa på hans dag.
Några har mindre resurser och kanske bara kan ge bort en ny slips eller boxers. Spelar ingen roll. Så länge det kommer från hjärtat!

Men tänk om far och mor själva kunde välja vilken dag som skulle var deras egen? I så fall skulle “Min egen dag” vara ett besök på “Silverhill Stable”, tillsammans med familjen.  Lyssna på det namnet, ”Silverhill Stable” – Som vacker musik för en gammal ryttare!


Bilden ovan; Här driver Bertil turridning i Dalarnas skog, vildmark och byar. Med mångårig erfarenhet av ridning i skog och mark och med kunskap som utbildad färdledare ger han er gäster en ritt att njuta av.

Så här skriver de inne på sin hemsida:
” Att rida fram genom den djupa skogen på ryggen av en Nordsvensk ger en känsla av trolsk urkraft. Det doftar mossa, jord och kanske solmogna hallon vid kanten av de stora vildhallonsnåren. I den sakta lunken hinner vi se spåren efter älgen vars viloplats vi just passerat. Skymtar vi en räv i snåren? Kraftfulla stabila hästar bär oss över stockar, diken och branter.”


Bilden ovan: Vackraste Tjorven väntar på att husse, Bertil, ska bli klar så dom kan komma iväg någon gång. Det är en helt fantastisk häst! En ardenner på 25 år (!) som går oskodd runtom, alltid. 


För en gammal skogsarbetare, tillika ryttare, som jag,  låter det här som den ultimata upplevelsen.
En av “Tio saker att uppleva innan min död”- lista.
Visserligen red jag ofta ut med mitt halvblod, Garonne, tillsammans med min dotter och hennes, ScoobyDoo, men naturen var inte lika trolsk och vacker som i Dalarna och runt Siljan.
Så får hoppas det blir av..

Läs mer här om Silverhill Stable!