Inlägg märkta "semester"

5

september

Håll igång träningen även när du är på resande fot!

Ett vanligt scenario som många råkar ut för är när man väl har lyckats komma igång med träning på riktigt och börjar få in rutinen, så är sommaren här och det är dags för att resa bort på semester. Helt plötsligt börjar man rucka på rutinerna man har byggt upp med daglig motion och nyttig kost, och tycker att man allt ”förtjänar” den där desserten, eller att man skjuter upp joggingpasset, trots att man ofta inte har nått upp till de träningsmål man satte innan semester. Och ganska snabbt fallerar all träning.

En lösning till detta problem som många inte tänker på är att man faktiskt kan packa med sig en litet hemmagym i form av till exempel en Ab Roller, Push-up bars och ett hopprep

mmsports630

Genom att använda dessa tre träningsredskap i ca 30 min om dagen på semestern, så håller du igång allt från armar och rygg till ben och mage, genom hela semestern.

hopprep650

Trevlig semester!

7

augusti

Upplev kryssningsfartyget Club Med 2!

clubmed2640

Club Med 2 är ett av världens största lyxkryssningsfartyg. 187 meter lång, fem master, 175 hytter, 11 sviter, 5 lyxsviter och en kaptenssvit. Alla rum är nyrenoverade, har utsikt över havet och femstjärnig standard. Idag, den 5 augusti 2013, lägger det femstjärniga kryssningsfartyget Club Med 2 till i Oslos hamn. För pressen arrangeras en lunch med en rundvisning av fartyget.

Intresset för kryssningsresor ökar starkt. Det är ett populärt sätt att upptäcka flera platser på ett intressant sätt. Club Med 2 har en besättning på över tvåhundra personer, två gourmetrestauranger och ett konferensrum för 300 personer och erbjuder en uppsjö av sporter och aktiviteter som passar hela familjen.

Pool640

En kryssningsresa är en perfekt semester för den aktiva familjen

En kryssning är full av aktiviteter. I vattensportskolan erbjuds lektioner bland annat i vattenskidor, wakeboard och vindsurfing. Utöver de olika kurserna finns tillgång till ett fullutrustat gym, kajaker och snorkelutrustning. I samarbete med Spa by Carita finns spa ombord för sköna behandlingar. När båten är i hamn finns gott om tid att utforska hamnarna och städerna som båten lägger till vid.

Mer information om Club Med 2: www.clubmed.se

Om Club Med
Club Med en ledande aktör inom resebranschen och specialister på exklusiva resor för den aktiva familjen. På alla Club Meds anläggningar finns alltid ett stort utbud av sportaktiviteter. Club Med har funnits sedan 1950 och är en pionjär inom resebranchen. Över 50 procent av Club Meds resort är idag fyr- eller femstjärniga. I drygt 40 länder finns fler än 80 resort för både sol- och skidsemester.

20

maj

Utomhusupplevelserna bidrar till Sveriges tankeproduktivitet!

Utomhusupplevelser blir allt viktigare, för oss som människor och för branschen specifikt. För livspusslande och stressade svenskar blir naturen en källa till rekreation för kropp och själ.

utomhusupplevelser_flicka_6

Människor som vistas utomhus mår bättre och presterar bättre. Utomhusupplevelsen kan därmed få en viktig betydelse för Sveriges BNP. Det visar den rapport som Kairos Future gjort på uppdrag av organisationerna SLAO (Svenska Liftanläggningars Organisation) och SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation).

Läs mer på vår systersajt ListitSweden.se här!

26

oktober

Eldsjälarna bakom Conti Test Team startar guidade cykelturer i Göteborg!


Bilden: Leo Ranta från Hillside Cycling på en av alla mtb-slingor som finns i Göteborgsområdet. Hillside Cycling sponsras av Duells.Fotograf/Källa:Leo Ranta

Leo Ranta och Natasja Jovic är de drivande eldsjälarna bakom Conti Test Team, en av de främsta och mest framgångsrika så kallade subgrupperna på Vätternrundan. Nu startar de Hillside Cycling, guidade cykelturer i Göteborg med omnejd.

– Är du beredd att betala med en puls som går bananas och en mjölksyra som svider skönt, ja, då kan vi lova dig att cyklingen är euforisk, säger Leo Ranta.

Idén föddes under en av Leo Rantas många cykelresor utomlands där han konstaterade att Göteborg, med sin tekniskt utmanande och varierande terräng, är ensamt i sitt slag. Här finns hundratals kilometrar med nästintill orörda stigar som slingrar sig fram i sagoliknande skogar och runt rofyllda sjöar.

– Upplägget med veckovis guidning där fem dagars cykling och catering ingår liknar i mångt och mycket de internationella guideverksamheter som finns runt om i världen. Det som däremot skiljer oss åt är att våra stigar är en daglig aha-upplevelse istället för en deja-vu-upplevelse. Det i kombination med Natasja Jovics försvinnande goda catering kommer att lämna outplånliga spår, säger Leo Ranta.

Första säsongen omfattar guidningar under sammanlagt tio veckor under juni till augusti.

Lite om Duells
Duells sponsrar Conti Test Team med bland annat cykeldäck från Continental och samarbetet kommer att fortsätta även med Hillside Cycling. Därtill kommer Hillside Cycling ha glädje av ABUS cykelhjälmar liksom en rad andra tillbehör och delar från Duells under sina turer.

Duells grundades 1932 och är Skandinaviens ledande leverantör av tillbehör, personlig utrustning och reservdelar inom motorcykel, motocross, moped, cykel, ATV, snöskoter och marint. Sortimentet är heltäckande med fokus på internationellt starka varumärken och du hittar produkterna hos över 4000 återförsäljare. Duells har sitt huvudkontor i Göteborg och filialkontor i Roskilde, Oslo och Östersund.

Kontakt
Duells
Exportgatan 65, 400 60 Göteborg

Hemsida: http://www.duells.se/

24

oktober

Barnfamiljerna väljer badland på höstlovet!

Bilden; Fly det svenska rusket och tillbringa höstlovet i värme och tropiska bad – i Danmark. Under vecka 44 erbjuder Stena Line specialpriser på semesteranläggningen med Nordeuropas största vattenland, Lalandia i Billund.

Efter en rekordregnig sommar och höst på många håll saknar svenskarna sol och bad. Inför skolornas höstlov har bokningarna till Danmarks många badland skjutit i höjden hos Stena Line. Allra populärast är The Reef i Frederikshavn.

Att åka till Danmark är ett populärt alternativ i höst. Inför höstlovet märks en tydlig ökning av bokningar på Stena Lines Danmarkslinjer, men det som sticker ut mest är det enorma intresset för svenska barnfamiljer att uppleva tropiska bad och värme. Bokningarna av Stena Lines resor i kombination med boende har skjutit i höjden inför höstlovet till flera stora badland i Danmark.

– Efter en regnig sommar och höst råder det ingen tvekan, svenska barnfamiljer vill bada på höstlovet, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line.

The Reef, Stena Lines egna populära tropiska badland i Frederikshavn är i det närmaste fullbokat, med endast ett fåtal rum kvar under höstlovet. Även välkända Skallerup Klit på Jyllands västkust med ett stort modernt badland är väldigt populärt och visar en ökning på hela 30 procent. Lalandia i Billund med bland annat Skandinaviens största vattenland på 10 000 kvadratmeter är det hetaste tipset för den som ännu inte bokat höstlovsresa. För den som istället längtar efter vintern finns på Lalandia även nyöppnade Winterworld.

– Billund ligger bra till för besökare från hela södra och västra Sverige men Göteborgarna väljer ofta att åka över Varberg-Grenå så att bilresan blir kortare, säger Carl Mårtensson.

Mer om Stena Line

Stena Line är ett av världens största färjerederier med tre affärsområden; Skandinavien, Nordsjön och Irländska sjön. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Stena Line har Europas mest heltäckande linjenät med ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter cirka 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.

Kontakt
Stena Line
Danmarksterminalen, Masthuggskajen, 405 19 Göteborg

Hemsida; http://www.stenaline.se/farja/