Inlägg märkta "mat"

12

juli

Ingeborrarp friluftsmuseum

Upplev bygdens äldsta bevarade gård på ursprunglig plats, i vacker kulturmiljö.

ingeborrarp640traktorn

Vandra runt i stugorna på gården och få en inblick i hur människor i generationer levt och verkat här ända fram till 1954. Här finns museum med trä, järn, textil och mycket mer. I värdshuset kan man avnjuta välkomponerade luncher, middagar eller fika tillagade med mycket kärlek. I gårdsbutiken finner du till exempel ekologiska och närproducerade delikatesser, hantverk från bygden och unika inredningsdetaljer.

ingeborrarp620

Vill man spendera tid i naturen bjuder Ingeborrarp på fantastiska grönområden som man kan njuta av. Man kan hyra en cykel och ta sig runt med eller helt enkelt strosa runt och lyssna till tystnaden. För barnens skull finns här allt från hästar till naturlekplatser – ingen behöver ha tråkigt på Ingeborrarp. Dessutom står vi värd för hantverkskurser, musikunderhållning, högtidsfirande och mycket mer.
Varmt välkomna!

Läs mer på http://ingeborrarp.se

Adress
Ingeborrarp 406, 28691 Örkelljunga, Skåne

9

mars

Upplev Skåne under Eurovision!

sofiero_rhododendron640

Rhododendron på Sofiero, Helsingborg, Fotograf/Källa:Lena Birgersson

Malmö och Skåne har mycket att erbjuda besökare i maj. Oavsett om det är Eurovisionfinalen eller något annat som lockar så finns det gott om möjligheter att kombinera ett besök eller möte med en rad olika upplevelser. Det finns fortfarande ledig kapacitet på allt ifrån lyxhotell till campingar och stugbyar, och med kollektivtrafiken går det snabbt och lätt att ta sig runt.

Malmö är den minsta värdstaden för en Eurovisionfinal de senaste 20 åren. Bland argumenten för valet av Malmö nämns bland annat att en mindre stad kan genomsyras av evenemanget på ett sätt som aldrig en större stad kan göra. Den svenska ledningsgruppen för Eurovision 2013 vill utöka spelplatsen långt utanför arenan. Redan vid ankomsten till någon av flygplatserna eller tågstationerna ska besökaren känna delaktighet i detta megaevent.

Läs mer här på ListitSweden.se!