Inlägg märkta "jordanien"

7

februari

Upplev Jordanien via Google maps!

Med Google Maps med Street View kan du utforska platser i hela världen med 360-gradersbilder, panoramabilder och bilder på gatunivå. Världen har sannerligen kommit närmare!

Jordanien640
Petra, Jordanien. Foto; ZEBULON72, pixabay

Till exempel har Google Maps sedan 23 november 2015 gjort det möjligt att uppleva 30 av Jordaniens historiska underverk.

På Youtube är det möjligt att åka på en kort videotur genom den antika staden Petra. Förutom det rika kulturarvet finner du i Jordanien välsmakande mat, ett brett utbud av spabehandlingar, och spektakulära naturupplevelser i både berg och öken. Förhoppningsvis kommer det att inspirera resenärer till ett besök i den vackra och vänliga Mellanöstern.

Här startar du den virtuella rundturen för att kika på, Petra, i Jordanien, på Google Maps 

10

september

Clowner får syriska flyktingbarn att börja leka igen

clowner_utan_granser640
Foto: Tomas Blideman

”Sedan Clownerna kom hit har barnen börjat leka igen. Och de leker inte krig, de leker clowner” Det berättar en fältarbetare för Unicef efter Clownernas besök i ett av de stora flyktinglägrena i norra Jordanien i våras.

Sedan hösten 2012 arbetar Clowner utan Gränser med att sprida hopp, skratt och drömmar hos syriska barn på flykt i Jordanien. FN rapporterade nyligen om att 1 miljon barn befinner sig på flykt utanför Syrien. 2 miljoner inom landet. Totalt 3 miljoner barn vars barndom förbytts mot krig. Fler barn än det finns i hela Sverige. Med anledning av den alltmer akuta situationen för många barn i Syrien och grannländerna intensifierar Clowner utan Gränser nu sitt arbete med att skapa livsviktiga andrum av lek och skratt hos Syriens barn.

clowner_utan_granserb640
Foto: Tomas Blideman

”Det är många som vill att vi ska komma, fler än vi har möjlighet att besöka men vi gör vårt yttersta för att kraftsamla och hitta finansiering för att kunna nå fler barn. Vårt arbete sker alltid i nära samarbete med de organisationer som ser till att den basala hjälpen, mat, medicin och vatten, finns på plats. Och de vittnar om att behovet för dessa barn att få andra minnen och upplevelser från den här perioden är av oerhörd vikt. Att möta våra clowner är att få något hoppfullt att hålla i handen.” Säger Jennifer Vidmo, generalsekreterare för Clowner utan Gränser.

Clowner utan Gränser gör expeditioner med professionella artister som spelar föreställningar och leder lekfulla workshops med barn drabbade av kris. Efterfrågan på Clownernas besök är stor och vi arbetar just nu för att göra en ytterligare turné i oktober-november för att skapa hopp hos fler barn som vi ännu inte mött.

Läs mer här; http://skratt.nu/syriens-barn