Inlägg märkta "#blogg52"

9

april

Upplev Äventyrscampen i Sövde i södra Skåne!

Baven2_Smaland2_Jorgen_Lars
Foto; Jörgen Larsson, jlfoto.com

Annelie Pompe, en väldigt äventyrlig kvinna brukar säga; “Livet väntar inte på dig, du måste leva det omedelbart!”
Hon brukar kallas för “Världens högsta och djupaste kvinna”. Hon har bland annat bestigit Mount Everest utan syrgas och är också en fridykningsexpert.
På ett enda andetag har Annelie dykt till världsrekorddjupet 126 m, en bedrift som kräver extrem mental och fysisk styrka såväl som motivation och målfokusering.

Nu kan de flesta människor inte uppleva sådana äventyr som Annelie, kanske. Men äventyret behöver inte vara så högt, stort eller djupt. Det kan finnas bakom nästa hörn bara eller nära dina omgivningar.

Ett sådan plats är Äventyrscampen i Sövde i södra Skåne! Här har man bullat upp med en otrolig massa olika äventyr och aktiviteter. Så det räcker och blir över!

Här finns det äventyrsgolf för alla åldrar, en otrolig mängd olika mångkamper och grupparrangemang. Här finns fotbollsläger, heldagar för skolgrupper där eleverna får paddla ut på Sövdesjön, köra stafetter och kanotdragkamp. Annat som erbjuds är femkamp, klättervägg och tipsrundor och fika gör man i jättelappkåtor och mycket mer.

För företag erbjuds teamutveckling, femkamp, olika aktiviteter, underhållning, bad och bastu, konferenser, grillkväll, kickoff med mera.

Man kan också åka hit för att må bättre med massage, bad och bastu, stresshantering, kost, ansiktsbehandling och bastubåt.

Bor gör du antingen på vandrarhem, i militärtält, lägenhet, slott eller på gästgiveri.

Kort sagt; PÅ Äventyrscampen i Sövde finns  det något litet äventyr för alla, ung som gammal!

Boka nu, glöm inte att “Livet väntar inte på dig, du måste leva det omedelbart!”

20

mars

Blogg52, äppelträd och mysig katt!

Nu har jag gått med i #blogg 52. Det är himla kul med sådana här bloggutmaningar eftersom man ju ändå ändå bloggar varje dag. Har ju dessutom tre bloggar att hålla koll på.

I #blogg52 går det ut på att skriva ett blogginlägg i veckan under ett helt år.

I gruppen #blogg52 är det tänkt att vi ska hjälpa varandra genom att kommentera något av inläggen en gång i veckan.

Man väljer själv de inlägg man vill kommentera. Publiceringsdag är på  onsdagar. Tanken är sedan att man ska dela det på sin/sina Facebooksidor och retweeta det på sin/sina Twittersidor.

Susan Casserfelt och Anna Hellqvist, heter de två damer som skapat och grundat, #blogg52. Stort tack till er för ett fint initiativ! 🙂
Tanken med deras blogginlägg är att de ska komma ut i bokform längre fram. Ingen dum idé!

Äppelträd & Mysig katt
En annan utmaning man har framför sig varje år är att beskära sina äppelträd. Vi har åtta träd att beskära och de sista åren har det varit mycket kämpigare än normalt eftersom jag har mycket värk i nacken, ut i axeln, armen och handen efter en olycka med en skylift för några år sedan.

Som tur är har jag hjälp av min mysiga lilla katt som heter just, Mysan. Hon följer mitt jobb och granskar det noga så jag inte fuskar! 🙂

mysane680
Mysan tycker att trädet är lagom högt, Foto; Carl Stridsberg

Fast egentligen är hon nog mest intresserad av småfåglarna som brukar hålla till i trädet.
Den här våren har jag hängt ut alla talgbollar till dem som blivit över efter en ovanligt mild vinter här i södra halland.

mysanc680
Mysan kollar att jobbet blir gjort på ett bra sätt, Foto; Carl Stridsberg

Men det är trevligt med lite sällskap av en sådan charmerande ung dam, även om det är en katt!

mysand680
Mysan på väg upp i trädet, Foto; Carl Stridsberg