Inlägg märkta "bali"

8

december

Finn lugnet under din resa till Bali

Bali är en magisk ö, en upplevelse utöver det normala som länge varit ett attraktivt resmål för turister. I början av 2000-talet drabbades ön av två stycken terroristattacker (2002 och 2005) vilket gjorde att många tvekade att resa dit. Men sedan dess har turisterna sakta men säkert börjat återvända. Inte minst boken ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” (”Eat Pray Love” på engelska) från 2006 som filmatiserades 2010 med Julia Roberts i huvudrollen har gjort att många återupptäckt ön. Även om det mest är stränder, sol och bad som lockar så har Bali också en annan sida, en lugnare och mer andlig sådan, vilket också är temat i sagda bok och film. Om du vill hitta en resa till Bali föreslår jag resesajten Flygresor.se. Där hittar du nya priser till Bali varje dag!

Bali_640

Andlighet och medvetenhet
Indonesien är till närmare 90 % muslimskt men på Bali är befolkningen till 85 % hinduer. Trots sin ställning som tropisk paradisö med sol, bad och surfande på menyn så är andligheten ständigt närvarande. Det gäller inte minst Ubud, staden som spelar en viktig roll i ovan nämnda bok och film. Ubud är en konstnärsstad som fullkomligt svämmar över av eko-restauranger, tempel, museer och allt sådant som lockar medvetna resenärer. Ubud befinner sig långt från stränder och bad – bokstavligt talat, då den ligger fyra mil inåt land. Staden utstrålar både lugn och andlighet, och de olika aktiviteter som förekommer är vanligen religiösa – inte minst processionerna till de olika templen.
De turister som söker sig till Ubud skiljer sig från de flesta andra turister som söker sig till Bali. Den som söker efter fest och nattliv kommer inte att hitta mycket av det där. Den som i stället vill varva ner, prova på Yoga, dans och olika sorters hälsokost har däremot hittat rätt. Det växande antalet besökande västerlänningar har heller inte förstört Ubud. Alla ritualer och all religion känns fortfarande helt äkta. Det gör det hela till en magisk upplevelse, för den som är villig att öppna sitt sinne och släppa kontrollen bara en aning. Stämningen och magin på Bali och speciellt i Ubud är i det närmaste oemotståndlig, alldeles oavsett hur mycket skeptiker man är.

Bali02_640

Stillsamt tempo
För en stressad västerlänning kan det ibland bli lite av en chock att saker och ting får ta tid. Den som vill att saker och ting ska gå fort måste snabbt lära sig att det inte fungerar så i Ubud. Ceremonierna får ta den tid det tar och det går helt enkelt inte att undvika dem. Den västerländska modellen att man betalar och direkt får vad man vill ha har inte riktigt gått hem här, vilket leder till att en lugnare livsstil automatiskt infinner sig. Den som vill ha fest, bad och surf har ingenting att hitta i Ubud. Där är det i stället Kuta beach som gäller. För den som vill kunna ladda batterierna och stressa av så är dock Ubud perfekt. Många besökare väljer därför att återkomma år efter år, lockade av Balis mystik och Ubuds ständigt närvarande lugn och andlighet. Den som öppnar sitt sinne kommer att belönas rikligt av den gamla konstnärsstaden.

11

december

Hundarna på Bali – Tänk att Få en Fantastisk Läsupplevelse och Samtidigt Hjälpa Balis Hundar!

Föreställ dig en herrelös hund som driver omkring på de livliga gatorna i Bali och som blir bortschasad och sparkad vart han än går av stressade försäljare eller andra oförstående människor.


Fotograf/Källa: WSPA 

Föreställ dig vidare att den ensamma, hemlösa, Balinesiska gatuhunden leker med en ung flicka vars oskyldiga kärlek inte STOPPAR henne från att leka med en vän.

Se den unga flickan sedan vända sig bort ifrån hunden eftersom hennes föräldrar inte vill att en gatuhund hänger omkring på grund av rabieshotet.

Se den ledsna, Balinesiska gatuhunden försvinna in i en gränd utan att bli sedd igen eftersom han inte har en plats som han kan kalla sitt hem.

Min vän, denna sorgliga beskrivning är den krassa verkligheten för många hundar på Bali.

Å ena sidan är Bali ett land med pittoreska vyer och vackra, omtänksamma människor, men situationen för hundarna är ett tragiskt kapitel.

HÖR UPP ALLA HUNDÄLSKARE…

“Tänk att Få en Fantastisk Läsupplevelse och Samtidigt Hjälpa Balis Hundar!

Är Det Verkligen Möjligt?”

“JA! Den Här Speciella E-boken med Berättelser och Foton i Färg Lovar Dig Både Ock!”

Läs mer här om boken!

21

september

Vill du veta hur du kan bota flygrädsla och slippa störande ljud på flyget?

Besök då Travel Logics monter på Travel 2012!


Bilden: Ballongflygning över Bagan, Myanmar 

Varmt välkommen till monter C31 på Nya Skånemässan den 27 – 30 september för en inspirerande och mångfacetterad upplevelse!

Så här skriver “Travel Logic”:

CITAT

“En del av våra kunder gillar verkligen inte att flyga, så till den milda grad att de inte kan göra det antal resor de önskar. Vi vill att alla ska kunna ta del av fantastiska upplevelser och har därför engagerat Karin Tydén som bland annat jobbar med att bota flygrädsla med hypnos.

Karin är certifierad av National Guild of Hypnotists och International Coach Federation med ett flertal påbyggnadsutbildningar i ryggen. Hon finns på plats i Travel Logics monter C31 fredagen den 28:e mellan 12 – 18, lördagen den 29:e mellan 10 – 16 och söndagen den 30:e september mellan 11 – 17 för att berätta om hur hypnos kan bota bland annat flygrädsla.

Och även om du inte är rädd för att flyga, har du säkert upplevt ljudet ombord på flyget som jobbigt och kanske lite störande? Vi har själv framgångsrikt använt hörlurar med brusreducering från Bose Center i Malmö och flyger inte gärna utan dem. Vi gillar lurarna så mycket att vi under Travel 2012 bjuder på ett par Bose QC15 till dig som bokar våra prisvärda mässerbjudanden senast 5:e oktober 2012. Mässerbjudande kommer bland annat att finnas på utvalda resor till Malaysia, Filippinerna, Vietnam & Kambodja, Burma (Myanmar) och Bali. Representanter från Bose Center kommer att finnas på plats för att berätta mer om Bose’s produkter för både resa och hem.

Vi på Travel Logic och våra medutställare, SeaDream Yacht Club och YTL Hotels, finns på plats samtliga utställningsdagar med riktigt bra mässerbjudanden. SeaDream Yacht Club är intima lyxkryssningar i Karibien, Medelhavet och Amazonas med max 112 passagerare på sina megayachts. YTL Hotels äger och driver flera kända hotell i Malaysia och på Bali som till exempel Pangkor Laut Resort och Tanjong Jara i Malaysia samt Spa Village Tembok på Bali.”SLUT CITAT

Mer om Travel Logic
Travel Logic är en av Sveriges mest kompetenta arrangörer inom resor till Sydostasien, med stort fokus på skräddarsydda resor till bland annat Malaysia, Indonesien, Myanmar (tidigare Burma), Kambodja, Vietnam och Singapore.

För mer information om Travel Logics resor och deltagande i Travel 2012, vänligen kontakta Jesper Wirdén på 040-10 76 50.

Vi är specialister på att utforma individuellt anpassade resor för privatpersoner och företag.

Travel Logic
Kärleksgatan 2a
211 45 Malmö

Hemsida: http://www.travel-logic.se