Inlägg märkta "ängelholm"

12

juli

Ingeborrarp friluftsmuseum

Upplev bygdens äldsta bevarade gård på ursprunglig plats, i vacker kulturmiljö.

ingeborrarp640traktorn

Vandra runt i stugorna på gården och få en inblick i hur människor i generationer levt och verkat här ända fram till 1954. Här finns museum med trä, järn, textil och mycket mer. I värdshuset kan man avnjuta välkomponerade luncher, middagar eller fika tillagade med mycket kärlek. I gårdsbutiken finner du till exempel ekologiska och närproducerade delikatesser, hantverk från bygden och unika inredningsdetaljer.

ingeborrarp620

Vill man spendera tid i naturen bjuder Ingeborrarp på fantastiska grönområden som man kan njuta av. Man kan hyra en cykel och ta sig runt med eller helt enkelt strosa runt och lyssna till tystnaden. För barnens skull finns här allt från hästar till naturlekplatser – ingen behöver ha tråkigt på Ingeborrarp. Dessutom står vi värd för hantverkskurser, musikunderhållning, högtidsfirande och mycket mer.
Varmt välkomna!

Läs mer på http://ingeborrarp.se

Adress
Ingeborrarp 406, 28691 Örkelljunga, Skåne

17

april

EM-tävling i BMX lockar världseliten till Ängelholm!

Den 1-2 juni utlovas en fartfylld cykelfest när cirka 1000 tävlande från 20 nationer deltar i Skandinaviens enda EM-deltävling i BMX. Tävlingen äger rum i Ängelholm på en av Europas modernaste banor.

BMX_SX650
Bilden ovan; Fotograf/Källa:Craig Dutton

BMX-racing är en actionspäckad sport som ställer stora krav på utövarnas fysik. Den 350 meter långa banan avverkas på cirka 30 sekunder och cyklisterna kommer upp i hastigheter på runt 50 kilometer

i timmen. Den nya banan bjuder även på en del rejäla hopp; cyklisterna gör på sina ställen 11-12 meter långa luftfärder. Den för EM-tävlingen nybyggda banan är designad av amerikanska Elite Trax, världens mest erkända banbyggare.

– Vår bana är en av Europas modernaste och det finns ingen liknande i Sverige. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Elite Trax som har byggt både OS- och VM-banor, säger Bengt Viebke på Engelholms BMX-klubb, tillika förbundskapten för BMX Sverige.

Kring banan byggs en helt ny läktare med kapacitet för 6000 åskådare.

– Vi räknar med att locka 4000-5000 besökare per tävlingsdag. Detta är trots allt det största internationella evenemang som någonsin ägt rum i Ängelholm. Det betyder väldigt mycket för svensk cykelsport i allmänhet och BMX i synnerhet.

Starkt startfält

BMX-racing gjorde debut på OS i Peking 2008 och populariteten har ökat sedan dess. EM-tävlingen är uppdelad i två klasser. Championship, vilket är elitnivå samt Challenge, där det finns klasser från sju år och uppåt. Delar av världseliten kommer att finnas på plats i Ängelholm den 1-2 juni.

– Allt talar för att OS-guldmedaljören Maris Strombergs ställer upp. Vi jobbar även på att få hit ett par amerikanska åkare av absolut världsklass.

Bengt Viebke betonar att BMX är en upplevelse för hela familjen oavsett om man är insatt i sporten eller ej.

– Reglerna är enkla. De fyra cyklister som tar sig snabbast över mållinjen går vidare till nästa heat. Eftersom heaten är så snabba hinner man se flera hundra under en tävlingsdag. Det är verkligen högt tempo från början till slut och mycket action under tiden.

EM-deltävling i BMX

Var: Sibirien BMX arena Sibirienvägen, Ängelholm

När: 1-2 juni kl. 10-18

Läs mer på; www.bmxengelholm.com