13

december

Fjordnorges tio bästa upplevelser är valda!

En av dem är Geirangerfjorden .
Det är lätt att förälska sig i det område som har några av de största attraktionerna i landet, såsom Geirangerfjorden och Trollstigen (The Troll Road). Men många anser att hela området är en ständig attraktion, där intrycken förändras runt nästa vägkrök, fjorden eller udde. Naturen och kulturlandskapet har alltid varit den största attraktionen i detta området.

B_Et_par_somnyterutsiktenov
Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norge AS

Dessa faktorer trollbinder fortfarande besökaren och du måste vara exceptionellt blasé om man inte att imponeras av allt detta häpnadsväckande skapande av Moder Natur..

Fjordlandskapet är så speciellt att Unesco har tagit upp området på sin lista över världsarv och det nationella Graphic Traveller har röstat området som det bäst bevarade världsarvet!

B_Opplev_fjorden_fra_en_bat
Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norge AS

Med vattenfall forsande här och där, doftande ängar och dalar och snötäckta berg, är hela området perfekt för dina egna upplevelser.

Geirangerfjorden_tvasystrar
“Två systrarna”, Foto: Frithjof Fure

Upplevelser från rena naturliga attraktioner till intressanta museer, kyrkor, gallerier, informationscentra och mycket mer.

Naturligtvis är det mycket viktigt att du tar in den fantastiska natur på ditt eget sätt. Det finns otaliga möjligheter och aktiviteter att prova på.

Det finns alla typer av boende i Geirangerfjorden regionen. Området sträcker sig från enkla campingplatser och stugor att hyra ända fram till första klassens hotell.

Det finns gott om platser att äta gott på, samt shopping möjligheter. Det finns rika traditioner i många av byarna att sälja jordbruksprodukter på lokala marknaderna.

Högsäsong är från maj till september, men på våren och hösten kan man ofta uppleva regionen när den är som bäst, när den ständigt närvarande naturens krafter är som mest imponerande.

Det finns också goda möjligheter till vintersport, särskilt i och omkring Strandafjellet Ski Centre.

Välkommen till den mest spektakulära av de norska fjordarna! Mer information: http://www.visitalesund-geiranger.com/en

Här är alla tio upplevelserna:

Fjordnorge har mycket att erbjuda, det visar tävlingen som pågick under 2013. Då valde mer än 40000 personer ut de bästa upplevelserna i området.

I somras fick turisterna i Norge en kul utmaning. I en stor tävling har besökare i Fjordnorge använt sig av Instagram för att ladda upp foton som visar deras bästa upplevelser i området sommaren 2013. De goda upplevelserna visade sig vara många – 6000 foton laddades upp. Mer än 40 000 norska röster har nu bestämt vilka foton som är bäst och vilka områden som imponerar mest.

Fyra av de tio bästa bilderna kommer att visas på Times Square i New York nästa år.

 Dessa är de tio bästa upplevelserna som Fjordnorge har att erbjuda:

1. Preikestolen (Predikstolen)

2. Lysefjorden och fjället Kjerag

3. Trolltunga

4. Hardangerfjorden

5. Staden Bergen

6. Nærøyfjorden

7. Den inre delen av Nordfjorden

8. Geirangerfjorden

9. Kristiansund

10. Strandafjället

 

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Det här inlägget postades den 13 december, 2013 av Carl Stridsberg i Allmänt, Evenemang & Tävlingar, Nyheter inom turism, Nyttigt & Roligt, Researtiklar. Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar