13

augusti

En dag med “Närkontakt delfin”!

Martina Johansson berättar här om sin dag på Kolmården med “Närkontakt Delfin”!

“Först när man kommer så samlas man på vildmarks hotellet så kommer den som håller i föreläsningen och hämtar upp gruppen som man får vara max 8 st men nån hade hoppat av så då hade jag chansen att få sitta själv med delfinen Luna och tränaren.


Foto; Martina Johansson ©

Först så är det en föreläsning om delfiner på förmiddan och har man tur så kan man få se delfin showen om man är där när det har öppnat och jag hade ju den turen att få se den men kunde inte göra det tyvärr av olika saker.  Sen så var det lunch sen kom det som man har väntat på så länge hela dagen just det mötet med Delfinerna vilket är en under bar upplevelse och här är några bilder som berättar säkert själv vad jag får göra med Luna både jag och Luna fick en speciell kontakt tillsamans vilket var roligt och även tränaren så det blev något som man aldrig glömmer.


Foto; Martina Johansson ©

Så om man verkligen tycker om delfiner så rekomenderar jag det starkt man får lära sig sååååå mycket man får prova att göra lite konster som att klappa handen prova att skvätta lite vatten på varandra så det är mycke sånt som man inte får se på showen skaka lite på huvudet men jag kan ju inte säga att det är så om man sitter två st för om det hade varit 8 som det får vara så är det en på varje sida om tränaren så det var rena turen för mig och man får även se fisk rummet lekrummet.


Foto; Martina Johansson ©

Sen så det viktigaste av allt man har chansen att få bli fotograferad med en Delfin man ska väl egentligen ligga på den kanten som man sitter på men det går jättebra även att få sitta upp men i mitt fall så var det inte så mycket val tränarna är jätte trevliga det är en som vissar lekrummet och fisk rummet sen 2 som sitter vid bassäng kanten och en som har lie koll på dom andra delfinerna sen så finns det även något som heter mellan bassängen som är vid lauginen fast att den syns inte så den är närmare personalen om jag mins rätt där.

Men som sagt jag tycker det är en fantastisk upplevelse värt pengarna.

Det var lite av det jag kan komma på att skriva det var så när jag var där glömde skriva att man först träffar en delfin vid lauginen först.

Bilderna är med mig Delfinen Luna som jag fick så bra kontakt med så det blev något extra mellan oss vet ej om det har att göra med att jag själv jobbar med djur vem vet.

Detta är bara några av bilderna som togs både av kolmården och min privata kamera.

Martina”
Tack till Martina för den fina berättelsen! 🙂

Här kan ni läsa mer om Kolmårdens delfiner!

Det här inlägget postades den 13 augusti, 2011 av Carl Stridsberg i Allmänt, Gästbloggare. Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar