12

juni

Vill du bestiga ett 8000-meters-berg?

“Då borde du bestiga Cho Oyu. Det är ett otroligt vackert berg. (Så vackert att jag försökt bestiga det två gånger, men haft otur med vädret…)”


Cho Oyu, Tibet, 8201m

Så skriver Annelie Pompe på sin blogg http://deepeverest.se

Hon fortsätter:
“Det är antagligen det lättaste av alla 8000m berg, och ett bra nybörjarberg om man klättrar normalleden. Nepals bästa expeditionsarrangör Rolwaling excursion och vem jag tycker är världens bästa ledare, Chhiring Dorje Sherpa, har en expedition till Cho Oyu i höst och har platser kvar. Expeditionen går genom Kathmandu till Tibet, samma väg som till Everest. Det tar ca 6-8 veckor och allting ingår utom flyg. (Mer om vad som ingår kan du läsa om på Rolwalings hemsida). Du bör ha viss klätterfarenhet och vara vältränad.”

Mer information finns på Rolwaling Excursions webbsida via denna länk.

Annelie erbjuder sig att hjälpa till med träning och utrustningslistor för den intresserade 🙂

KARTA

Det här inlägget postades den 12 juni, 2011 av Carl Stridsberg i Allmänt, Annelie Pompe, Gästbloggare, Researtiklar. Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar