10

februari

Upplevelser ger mer lycka än prylar!

Att köpa upplevelser istället för prylar leder till större glädje pekar en ny studie på. Att köpa en teaterbiljer eller att äta ute gav större tillfredställelse därför att viktigare behov tillfredställdes. Hur stor summa som spenderades hade mindre betydelse.
I studien fick deltagarna skriva ner reflektioner och svar på frågor om färska köp de gjort. Resultaten indikerade att upplevelser gav större lycka både när köpt åt sig själva respektive åt andra. Upplevelsere gav mer lycka oavsett hur stor summa det handlade om och oberoende av vilken inkomst konsumenten hade.

Läs mer om undersökningen här

Det här inlägget postades den 10 februari, 2009 av Carl Stridsberg i Allmänt. Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar