11

februari

Älgen Anders får leva!

andersalg550
Foto: Skånes Djurpark

Naturvårdsverket har nu beslutat att älgen Anders, som irrade runt i Malmö i somras, får stanna kvar i Skånes Djurpark. Det var efter många turer och lång beslutstid som det glädjande beskedet kom till djurparken.

Vi är oerhört glada för beskedet, säger Camilla Jönsson, djurparkschef. Anders är ett mycket positivt tillskott till vår älggrupp och det är väldigt skönt att vi nu vet att han kan stanna.

Det var den 1 juli förra året som älgen Anders hittades förvirrad, stressad och vilse inne i hamnkvarteren i Malmö. Djurparkens djurförman Johan Lindström kontaktades av polisen för att hjälpa till att fånga in honom. Anders sövdes ner och fördes sedan till Skånes Djurpark för att få kvickna till i lugn och ro.

Eftersom det hela skedde utanför jakttid tillhörde Anders staten. Skånes Djurpark ansökte därför hos Naturvårdsverket för att få ha kvar älgen, vilket nu alltså har beviljats.

Anders mår alldeles utmärkt idag, han trivs i flocken och här hos oss, säger Johan Lindström, djurförman. Tack vare att han var så ung när han kom till oss, har han anpassat sig väldigt bra till livet här.

Beskedet om älgen Anders firar djurparken under sportlovsveckan, den 14-22 februari, med aktiviteter på hjorttema som kul tipsrunda och utställning om Nordens hjortdjur och alla som vill får tillverka ett eget smycke av hjorthorn. Dessutom får de barn som handlar för minst 50:- i shopen en liten älgpresent.

Vill du få uppleva att se Anders “livs levande” får du besöka Skånes Djurpark som har öppet varje dag hela året. Just nu är entrén öppen kl 9-15 och man får gå kvar i parken till kl 17.

Länk till Skånes Djurpark

Det här inlägget postades den 11 februari, 2009 av Carl Stridsberg i Allmänt. Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar