Inlägg märkta "vandring"

28

april

Norge – prisat som en av världens bästa äventyrsdestinationer!

Bodoe_foto_Roger_Johansen_nordnorge_640
Foto; Kajakpaddling ,Bodeo. Roger Johansen, nordnorge.com

Norge klättrar på listan över världens mest attraktiva destinationer för äventyrsresor. Nu susar landet förbi Nya Zeeland och hamnar på en attraktiv fjärde plats enligt ATDI. Enligt listan Adventure Tourism Development Index (ATDI) ligger Norge högt i kurs när det gäller äventyr, världen över. Norge klättrar från en sjätte plats 2013 till en imponerande fjärde plats 2014. Med detta susar Norge förbi den tidigare populära äventyrsdestinationen Nya Zeeland, och ligger strax under Tyskland, Island och Schweiz.

Listan utser världens bästa resmål för äventyr och rymmer hela 197 länder. Bakom rapporten står The Adventure Travel Trade Association (ATTA) och George Washington University. Betyget är baserat på olika länders konkurrenskraft inom äventyrsresor och man har granskat de orter som särskiljer sig inom området. Rapporten visar att de viktigaste kriterierna för äventyrsresenärer är vacker natur, tillgängliga aktiviteter och klimat.

– “Vi vet att Norge har ett grundmurat rykte som ett land med vackra naturfenomen. Norge får höga poäng för sina goda möjligheter till aktiviteter i naturen, särskilt inom vandring och fiske. Nya aktiviteter såsom cykel, toppturer på skidor och fågelskådning är också populärt. Innovasjon Norge har under flera år riktat in sig på produktutveckling och marknadsföring av aktiviteter i naturen och det är kul att se detta nu uppmärksammas internationellt”, säger Per-Arne Tuftin, reselivsdirektör för Innovasjon Norge/Visitnorway.

Trenden är stark i Sverige

Hurtigruten_Geirangerfjord640
Hurtigruten_Fotograf/Källa; Andrea Giubelli

Även på den svenska marknaden märker Innovasjon Norge av det ökade intresset för Norge som turistland samt trenden för en mer aktiv semester. De svenska kommersiella övernattningarna i Norge ökar, liksom efterfrågan på aktiviteter som vandring, fiske, kajakpaddling och cykling. Att Norge är lättillgängligt för svenskar och bjuder på aktiviteter i en exceptionellt vacker natur är enligt Robert Nygårdhs, marknadschef på Innovasjon Norge/Visitnorway i Sverige, två viktiga faktorer för det ökade intresset.

– “Trenden att en ökande andel svenskar söker sig till en allt mer aktiv semester i den norska naturen är tydlig. Eftersom Norge är en destination som utmärker sig inom äventyr, är det viktigt att vi fortsätter att utveckla detta satsningsområde”, säger Nygårdhs.

Mest aktiva turister i Norge

Innovasjon Norges turismundersökning (utförd av Statistisk sentralbyrå, SSB) visar att fysiskt aktiva turister utgör hela 50 procent av de norska turisterna och 71 procent av de utländska turisterna. De fysiskt aktiva turisternas totala antal övernattningar uppskattas till 6,9 miljoner under sommarsäsongen 2014. Det är 1,2 miljoner fler nätter än sommaren 2013. Både norska och utländska aktiva turister är mer nöjda med sin semester och kommer i större utsträckning än andra turister att rekommendera Norge som resmål.

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

16

december

Vandra i Saalbach Hinterglemm!

Saalbach Hinterglemm är känt för sin vackra omgivning och erbjuder allt från idylliska alpvandringar till mer krävande bergsbestigningar.

Saalbach_Hinterglemmb640

Från de omgivande bergen har du en fascinerande utblick ända bort till Grossglockner, Österrikes högsta berg.

I resan ingår Joker Card som förenklar våra vandringar med fri tillgång till fyra linbanor och bussar i hela dalen. Vill du hellre cykla eller spela golf så finns det även sådana möjligheter. Med buss eller cykel når du enkelt vackra Zell am See för shopping eller för ett gott fika.

Saalbach_Hinterglemm640

Vi bor i den lilla alpbyn Hinterglemm längst in i dalen på 1.300 meters höjd i vackra Glemmtalerhof (4 Stjärnor Superior) med suveränt soldäck med pool på taket. Resan är i det närmaste “all-inclusive” då nästan allt ingår.

Saalbach_HinterglemmHorses6

Kontakt
Manfred Rusner
Austria Travel
Hemsida; www.austriatravel.se
E-post; info at austriatravel.se
Tel. 070-385 22 02

22

maj

Vandringsresa till Andalusien!

Wi-Resor lanserar en ny vandringsresa till östra Andalusien i Spanien.

Costa_Blanca_Alex_strandlin
Bilden ovan är tagen på vandring söder om byn Los Negros, där vi bor de sista nätterna.

Under denna resa upptäcker vi två spanska nationalparker som är okända för de flesta svenskar, Sierras de Cazorla, Segura y Las Villa och Cabo de Gata – Nijar. Den första ligger i ett bergsmassiv där det finns ett rikt djur- och växtliv. Den andra vid kusten med ett kargt landskap som för tankarna till Fårö.

Det är inte ovanligt att man t.ex. ser skäggam, kungsörn, mufflon och bergsgetter. I dalgångarna stöter vi på 1000-åriga olivodlingar, små pittoreska byar med moriska fästningar, vackra sjöar och den 500 km långa floden Guadalquivirs källflöden. Under de första dagarna är boendet förlagt till en vacker Parador och de sista dagarna är boende precis vid havet i en liten by som heter Los Negros.

vandringsresor650
Wi-Resor är en av Sveriges största arrangörer av vandringsresor. På våra resor kan du mestadels välja mellan två vandrings-alternativ, ett enklare och ett lite tuffare. Bor gör vi på fyrstjärniga hotell med relaxavdelning och goda middagar.

Detta är ett uppskattat område för naturintresserade spanjorer, men för svenskar är det tämligen okänt. Därför känns det extra roligt att som enda svenska arrangör erbjuda resor hit, säger Niklas Fagerstrand, VD för Wi-Resor.

Under veckan får vi också en kulinarisk inblick i det lokala köket. I bergen provar vi bl.a. bergsforell och vildsvin och vid kusten njuter vi av halstrade havsräkor och andra läckerheter från havet. Resan leds av spanienexperten Alexander Rosengren.

Wi-Resor AB är en av Sveriges största arrangörer av Vandringsresor men erbjuder även Temaresor. Genomgående prioriteras hög standard då alla resor går med flyg och med boende på 4- eller 5-stjärniga hotell. Företaget startades 1994 och har ställt lagstadgad resegaranti hos kammarkollegiet. (se hemsida: www.wiresor.se)

 

25

april

S:t Olavsleden återinvigs efter 500 år!

Olavskilda_stolpe650
S:t Olavsleden stolpe, Fotograf/Källa:Leif Arne Holme

Efter 500 år i glömska återinvigs den 580 km långa pilgrimsleden, S:t Olavsleden, mellan Selånger och Trondheim. Den 1-7 september 2013 sker premiärvandringen som avslutas med en invigningsceremoni i Nidarosdomen, Trondheim.

– Ambitionen är att S:t Olavsleden ska bli Skandinaviens svar på El Camino, Santiago de Compostela och jag hoppas att många tar chansen och bokar in sig på premiärvandringen. Det kommer att bli något alldeles extra, säger Putte Eby, projektledare för S:t Olavsleden.

Läs mer på ListitSweden.se här!

25

februari

Upplev att vandra på Mallorca!

Vandra i den vackra bergskedjan “La Tramuntana¨ eller i norra Spanien med guiden Åsa!

utsikt

Dessa så höga majestätiska berg, utsikten, tystheten , alla vackra blommor och örter som blommar året runt är en upplevelse och njutbart får själen!

Åsa ¨skräddarsyr ¨gärna din /er vandring med en kortare enklare vandring på 2-3 timmar eller längre på 4-5 timmar och som avslutning,stanna i någon genuin by för en kopp kaffe ,en kall öl eller varför inte ett glas mallorkinst vin.

vandring

Hon organiserar också en till flera dagars vandringar med övernattning på kloster, vandrarhem eller mindre pensionat eller mindre eller hotell i någon by. Det finns väldigt mycket att välja på.

Annat som Åsa guidar dig med kan vara;

  • Matlagning
  • Stads rundtur i Palma
  • Segla på Mallorca
  • Hyra studio eller hus

Kontaktuppgifter

Telefon; 0034 629 560 929

Webbplats; http://www.personlig-guide-mallorca.com/