Inlägg märkta "uppsala"

3

november

Personlig Assistans i Uppsala

Att jobba med assistans är ett meningsfullt yrke och du får chansen att hjälpa människor som inte har haft samma förutsättningar som de flesta andra i livet. Med hjälp av en personlig assistans kan du som funktionshindrad tillåta dig att få göra det du vill och leva ditt liv så som du önskar.  Med en personlig assistans kan du förverkliga dina drömmar vare sig det gäller jobb, hobby, resor eller utflykter. Personlig Assistans i Uppsala erbjuder personliga assistenter till barn och vuxna med funktionsnedsättning. Den personliga assistenten hjälper kunden att göra det som funktionsnedsättningen sätter stopp för. Det som många tar för givet, att helt enkelt bara ta hand om sitt hem, ha ett arbete eller utöva fritidsintressen gör den personliga assistenten möjligt.

PersonligAssistans640

Exempel på vad man kan göra tillsammans med sin assistans är gå på gåbingo (eller motionsbingo som det också kan heta). Det är både trevligt och ger motion. Det är ungefär som tipsrunda fast istället för frågor är det nummer. Man köper en bricka och går en slinga med stationer med nummer som man får pricka av på vägen. Som vanlig bingo fast det är olika nummer på skyltar som är utsatta. Har man tur finns numren på brickan. Tanken är att man ska få motion eftersom man ska gå mellan stationerna.

PersonligAssistans64002

Ett annat intresse kan vara matlagning och att laga mat tillsammans efter recept från tidningar. Några vill kanske kunna åka med sin assistans till det allmänna badhuset och bada. Möjligheterna är många oavsett man är ung eller gammal!

 

 

2

april

Ny utställning på Åbergs Museum!

Nu en ny utställning igen på “Sveriges roligaste museum – Åbergs museum!

Klicka på affischen nedan så kommer du till den!

utstallning_varen2015_640

Öppettider
Måndag – söndag kl 11.00-16.00
Fredagkvällar under sommaren har restaurangen ävenöppet kl 18.00-22.00 (tapas).
Vi har alltid stängt på midsommarafton, midsommardagen, julafton, nyårsafton och nyårsdagen. Övriga dagar är det öppet, året om.

22

mars

Dagens 60-plussare reser så länge de kan!

Montenegro_Igalo650
Bilden; Montenegro, ett av världens bästa resmål 2013

Montenegro prisas för sin natur, både längs Adriatiska kusten och i inlandet. Landskapet påminner om en blandning av Toscana och norska fjordar i ett skönt klimat.

Bekvämt resande med mervärde och lärorika upplevelser är de nya seniorernas melodi. Dessutom är de en mycket resvan och medveten målgrupp. Detta konstaterar researrangören Grand Tours som är specialister på resor för vuxna och som kommer att medverka på stundande 60-plusmässa i Uppsala.

Som renodlad researrangör för mogna resenärer har Grand Tours en naturlig plats på 60-plusmässan som hålls på Fyrishov i Uppsala 4-5 april.

– Pensionärer är ett vitt begrepp, då man kan vara allt från 60-90 åringar. Men dagens 60-plussare reser så länge hälsa och ekonomi tillåter, säger Tuwe Arvidsson, VD på Grand Tours.

Det ska vara bekvämt

Många äldre planerar för framtiden och den gyllene pensionsåldern, som ska innebära en ny tid för det man drömt om. Inte minst att fortsätta det livslånga lärandet genom möten och resor.

– Vi är sedan 30 år specialiserade på en mogen målgrupp, med paketerade resor som utmärks av att det är bekvämt, tryggt och familjärt, berättar Tuwe Arvidsson.

Fördelen är att det mesta ingår och att man har en svensktalande reseledare med sig. Exempelvis erbjuder Grand Tours flodkryssningar, ett mycket uppskattat sätt att resa. Med fördelen att man har sitt hotellrum med under hela resan.

Vetgiriga och medvetna Tuwe Arvidsson fortsätter:

– Våra resenärer tycker om att lära sig något när de reser. Därför har vi ofta med en ciceron, som har ett specialintresse eller är expert på området man reser till.

På 60-plusmässan kommer besökarna genom Grand Tours att få träffa på tre av dessa experter; Elisabeth Hedborg, tidigare SVT-utrikeskorrespondent i Ryssland, trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström, känd från Gröna rum och Karin Björkegren Jones, yogainstruktör, journalist och författare. Alla tre håller varsitt inspirerande föredrag om sina specialområden, med utgångspunkt från ett moget perspektiv.

Resa ensam tillsammans

En annan trend som man ser är att många äldre reser på egen hand, tillsammans med andra. Av olika anledningar är man ensamstående, men vill ändå få fortsätta att kunna resa.

– Vi upplever en stor efterfrågan från ensamma som vill resa i grupp med likasinnande, där det uppstår gemenskap och man knyter nya vänskapsband. Det har lett till att vi arrangerar särskilda gemenskapsresor där man slipper betala extra för enkelrumstillägg, menar Tuwe Arvidsson.

Betydligt mer resvana. En annan sak att poängtera är att dagens seniorer inte är några duvungar, utan många har rest mycket utanför Sveriges gränser.

Staden_Makarska_Kroatien650
Bilden; Staden Makarska sett uppifrån vandringstig längs Biokovobergen, Kroatien.

Fotograf/Källa:Agneta Lucic- Grand Tours

– Man är ofta mer resvana än vi som jobbar med resor och har därför mycket att ge tillbaka. Som arrangör är vi därför bortskämda med att få ha en positiv och personlig dialog med våra resenärer, vilket bidrar till att vi med deras hjälp alltid kan bli bättre, intygar Tuwe Arvidsson.

Adress
Grand Tours
Drottninggatan 92-94, 1tr, 10369 STOCKHOLM
Vår hemsida; http://www.grandtours.se

 

Om Grand Tours
Grand Tours startade för 27 år sedan och är en svenskägd, renodlad researrangör för seniorer. Företaget arrangerar paketresor framförallt i Europa med ett brett program av rundresor, spa- och hälsoresor, havskryssningar, flodkryssningar på Donau, i Ryssland och Ukraina samt långtidsresor till Spanien. Grand Tours ägs till 57% av Pensionärernas Riksorganisation (PRO) och resterande andel ägs av resekoncernen We Travel Group. För mer information besök vår hemsida www.grandtours.se

 

17

december

Crashdiet på turne i vår!

– Scandinavian Hell Tour 2013 – Albumaktuella CRASHDÏET åker på turné i vår.

crashdiet640

Senaste albumet Generation Wild hyllades till skyarna och i januari släpps uppföljaren The Savage Playground. Nästa år gör bandet sex konserter med start i Göteborg den 15 februari. Biljetterna släpps på torsdag den 20 december.

Prisade albumet Generation Wild tog sig ända upp till 3:e platsen på den Svenska albumlistan när den släpptes 2010 och kammade hem hyllande recensioner. Den 23:e januari släpps uppföljaren The Savage Playground som bjuder på en organisk och opolerad hårdrockskavalkad av den äkta sorten.

Det 80-tals influerade bandet har haft stora framgångar runt om i världen inklusive England, Brasilien, Australien och har på senare år ställt in siktet på Nordamerika. Senast sålde CRASHDÏET ut sina spelningar i Los Angeles, Nevada och New York. Bandet har även hunnit spela med band som MÖTLEY CRUE, OZZY OSBOURNE, WEDNESDAY 13 och MICHAEL MONROE.

Den kommande turnén blir första gången på länge som CRASHDÏET spelar på hemmaplan med med sin kompletta liveproduktion som alltid imponerar. I februari åker de ut med polarna i SISTER samt skivdebuterande TOXIC ROSE, på en turné med namnet “Scandinavian Hell Tour”. Ett namn som säger allt om vad som komma skall!

Datum

15.2 Göteborg, Sticky Fingers, Kaserntorget 7 | 411 18 Göteborg

16.2 Malmö, KB
23.2 Oslo, Betong
27.2 Stockholm, Klubben/Fryshuset
1.3 Uppsala, Svandammshallarna
2.3 Borlänge, Bolanche

Kontakt:

Live Nation: Kim Halling
kim.halling@livenation.se

Biljetter

Biljetter till respektive konsert hittas på Livenation.se