Inlägg märkta "Torneälv"

23

mars

Upplev midnattssol över Torneälv Kuivakangas Särkilax!

midnattsol_tonrealvb680
Foto; Leif Lumio – Tack, Leif för din medverkan med denna vackra bild! 

KÄLLA [Wikipedia]
Nedre Kuivakangas är den sydligare delen av byn Kuivakangas (övers. torrheden) i Övertorneå kommun, strax norr om centralorten Övertorneå. Förutom Nedre Kuivakangas består Kuivakangas av Övre Kuivakangas och Västra Kuivakangas (Poikkijärvi). Nedre Kuivakangas ligger på en smal ås mellan Torne älv och sjön Kuivajärvi (47 meter över havet).
Byn på östra sidan om Torne älv, i Finland, heter också Kuivakangas. Historiskt sett är byarna på de båda stränderna en och samma by. År 1809 när gränsen mellan Sverige och Finland drogs rakt genom byn, i Torne älv, blev 44 hemman av 57 kvar i Sverige. (Gällande för hela Kuivakangas, ej bara nedre delen.)
SLUT KÄLLA

 

24

juli

Forsränning på Torne älv!

Forsarna ger adrenalinkickar som får dig att glömma vardagsstressen och alla andra måsten. Vi tar en paus mitt i forsen på en liten ö för att inta en lättare vildmarksmåltid i det magiska sommarljuset.

Följ med på en förmiddagstur längs Torne älv. Ute på vattnet praktiskt taget omfamnas du av naturen när vågorna svallar!

Fakta: Ca 30 km på älven, klass 2-4 forsar. Total fall höjd ca 80 meter. Inte lämplig för barn under 12. Inkluderar transport till och från aktivitet.

Tid: Måndagar och Fredagar 9.00-14.00. Ca 5 h.

Pris: 1425 SEK per person.
(Med reservation för att prisbilden kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp här på bloggen.
Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

Kontakt:
Boka online, http://www.icehotel.com/se/Boka-nu/Oversikt/Aktiviteter/Forsranning-pa-Torne-alv
eller slå den alltid lika tillmötesgående bokningsavdelningen en signal: 0980-668 00.

Mer information: http://www.icehotel.com