Inlägg märkta "tävling"

13

november

Är du Sveriges bästa tomte?

jultomten_TjoloholmSlott_640
Jultomten, Foto; Josefine Litfeldt

Under julmarknaden på Tjolöholms Slott den 14-16 och 19-23 november får alla jultomtar fri entré. För att komma in gratis och delta i tävlingen ska tävlingsdeltagaren vara klädd i komplett tomteutstyrsel från topp till tå, t ex röd rock, röda byxor, tomteluva och skägg. Alla tävlingsdeltagare har dessutom chans att vinna julbord för två personer om de tar en selfie iklädd tomtedräkt framför slottet. Tävlingsbidraget ska läggas ut på Tjolöholms facebooksida. Bästa tomten vinner julbord för två personer på Tjolöholms Slott.

Julmarknadstradition för 25000 besökare

Tjolöholms Slotts julmarknad är en av de största i Västsverige. Ett hundratal utställare av hantverk och matdelikatesser samlas på godset varje år för att visa och sälja sina varor. Efter förra årets besöksrekord med nära 25 000 besökare öppnas i år en helt ny julmarknadslokal, i godsets kulturhistoriska stallbyggnad.

Det händer också mycket under julmarknadsdagarna. Jultomten tar emot barnens önskelistor och har godisregn från slottsbalkongen. Det är sång och musikuppträdanden, julvisningar av slottet och trolleri och magi. Varje kväll finns det möjlighet att se den populära eldshowen, en hisnande upplevelse för alla åldrar. Besökarna kan träffa på herrskapet från förr när de julhandlar på marknaden och vid flera tillfällen gästas julmarknaden av olika luciatrupper.

Tjoloholm_640
Tjolöholms Slott, Foto; Thomas Carlén

Öppettider och program

Julmarknaden är öppen 14-16 och 19-23 november, kl 12-20 på vardagar och kl 10-18 på helger. Entré 100 kr vardagar, 140 kr helger, barn upp till 14 år gratis, fri parkering. Av entrépriset går 10 kr till slottets projekt att restaurera rosengången i slottsträdgården.

Fullständigt program finns på tjoloholm.se
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

2014 firar Tjolöholms Slott 110-årsjubileum! Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods.

Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Läs mer på tjoloholm.se

8

november

Upplev Julen i Danmark!

tivoli640
Foto, Kim Wyon

Välkommen till Danmark!

Upplev Danmark när det är som allra mysigast – på julen! När temperaturen faller värmer julstämningen upp och Danmark fylls av julmarknader, konserter, julklappshandel och danska traditioner, både inne och ute.

Christmas_Aalborg_648
Foto, Michael Damsgaard

Vinn en resa till Köpenhamn!
VisitDenmark och BoConcept ger dig chansen att vinna flygbiljetter och fem nätter på Ibsen Hotel för två personer i Danmarks glimrande huvudstad.

tivoli02_640
Foto, Kim Wyon

Julshoppa i Danmark
Ta en tur till Danmark och shoppa julklapparna och julpyntet. Besök en mysig julmarknad eller ta hjälp av vår guide till Köpenhamns bästa shopping.

karusell640
Foto, Michael Damsgaard

Danska julmarknader
Ta en kopp värmande glögg och känn hur julstämningen sprider sig. Här har vi samlat några av de största och mest populära julmarknaderna i Danmark!

julbord640
Foto, Royal Copenhagen 
Läs mer om att fira Julen i Danmark och tävlingen här!  

 

1

april

Succé för nya Varvsstafetten – redan 25 000 lag anmälda!

Det är ett otroligt tryck på startplatserna till den nya Varvsstafetten i Slottsskogen i Göteborg!

varvsvarvet650
Fotograf/Källa:Ben Roberts

Fram till och med den 31 mars kunde företag och kompisgäng anmäla sig till en lägre anmälningsavgift, och tusentals valde att under sista dygnet kasta in en anmälan.

Efter att GöteborgsVarvsorganisationen i natt har kontrollräknat alla anmälningar kan man nu konstatera att över 25 000 lag är anmälda! I varje lag deltar 5 personer, som springer 4 km var, vilket innebär att 125 000 löpare kommer att springa totalt 50 000 mil i Slottsskogen den 15 maj.

– Vi har en vision om att ha igång minst 100 000 deltagare i olika Varvsaktiviteter under året, att vi nu skall ta emot så många löpare under en dag och vid en premiärtävling känns otroligt fett, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

clowner650Fotograf/Källa:Jeff Johns

Bilden ovan;
GöteborgsVarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. GöteborgsVarvet bidrar även till välgörenhet. Sedan 2011 har GöteborgsVarvet samlat in 3,9 miljoner kronor till välgörande ändamål. GöteborgsVarvet samarbetar 2013 med Clowner utan Gränser, Mentor och Stadsmissionen, som kommer att dela på 1,3 miljoner insamlade kronor i år.

Göteborgs nya matbutik på nätet mat.se, som är officiell leverantör av matpaket till Varvsstafetten får nu en rejäl utmaning.

– Vi har på kort tid lärt oss att leverera färsk mat till många göteborgare, men att förse alla deltagare i Varvstafetten med matpaket kommer bli en stor logistisk utmaning för oss. Givetvis kommer vi att lösa det på något sätt och ett alternativ vi funderar på är att köra hem maten till deltagarna dagen innan stafetten, för att vara på den säkra sidan. Det är ju ändå det vi är bäst på – att köra hem maten till våra kunder, säger marknadsdirektör Anders Jacobsson på mat.se.

– Jag skulle aldrig ens kunna drömma om ett sådant gigantiskt intresse för en löparstafett i Göteborg. Det är ju så man tror att det inte är sant, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger med ett leende.

Störst i världen bland löparstafetter är sedan tidigare DHL-stafetten i Köpenhamn, som årligen lockar just 25 000 lag.

Länkar:
Läs mer om Varvsstafetten
Anmäl ett lag
Ladda upp med ditt lag på stafettsajten på jogg.se
Se anmälda lag
Läs mer om DHL-stafetten
Handla på mat.se

GöteborgsVarvet, som mäter en halv maraton (21 097,5 meter), avgörs den 18 maj 2013 för 34:e gången sedan premiären 1980. Under GöteborgsVarvetveckan genomförs även Varvsstafetten, Stav, Special, Lilla, Mellan och Mini GöteborgsVarvet.

4

januari

Upplev Sverige Mässan! Tävla om fribiljetter!

Nu har du chansen att vara med i utlottningen av fribiljetter till Upplev Sverige mässan.

OBS! Tävlingen är avslutad. Du finner vinnarna på Upplev Sverige´s Facebooksida, se nedan..

fyr640

För att vara med och tävla ska man:

  1. Gilla tävlingen och Upplev Sveriges FB sida, innan 6 januari!
  2. Dela tävlingen med dina vänner

Observera att man även måste ”GILLA” Upplev Sveriges Facebooksida för att delta i tävlingen!
Facebook; https://www.facebook.com/upplevsverige

Vinnarna presenteras den 8 januari!

skidgrupp_ungdomar640

Om Upplev Sverige Mässan 

Upplev Sverige är en publikmässa och en mötesplats som lyfter fram svenska destinationer, högkvalitativa resmål, matturism, attraktioner, evenemang och utmaningar.

Här visar vi upp det allra bästa Sverige har att erbjuda gästen – på ett nytt, alltigenom professionellt sätt med hög kvalitet och värdskap i tydligt fokus.

Hemsida; http://www.upplevsverigemassan.se/