Inlägg märkta "Stockholmsmässan"

13

mars

Årets Äventyrare och Årets Outdoorprodukt!

aretsoutdoorproduct640

Bilden; Från vänster vinnare Årets Äventyr Sören Kjellkvist och vinnarna av Årets Äventyrare Linda Västrik och Christian Bodegren.

På Vildmarksmässan som avslutades i söndags delades flera priser ut till personer och företag för sina insatser inom områdena friluftsliv och äventyr. Bland pristagarna återfinns allt från äventyrare med pirayatolerans till en miljövänlig vattenrenare som drivs med vev.

Läs mer på ListitSweden.se här!

5

mars

Årets Äventyrare på Vildmarksmässan

På Vildmarksmässan, 7-10 mars, delas utmärkelsen Årets Äventyrare ut, den mest prestigefyllda utmärkelsen som finns i den svenska äventyrsvärlden idag.

arets_aventyrare_2103

Bland tidigare vinnare återfinns bland andra Fredrik Sträng, Renata Chlumska och Ola Skinnarmo.

Läs mer på ListitSweden.se här!

 

1

mars

Klättra på ett halvt ton urtidsis!

På Vildmarksmässan, 7-10 mars, får besökarna en unik möjlighet att klättra på ett halvt ton urtidsis, som är en kalvad del av Sveriges största glaciär, Salajekna.

glaciar640

På plats finns också Världsarvet Laponia och regeringens Arktiska råd för att uppmärksamma klimatfrågor.

I Arjeplog finns Salajeknaglaciären. Glaciären påminner om hur landskapet sett ut under istiden. Salajeknas is är som äldst 11 000 år gammal och ligger inom Världsarvet Laponia.

Läs mer på vår nylanserade ListitSweden.se här!

20

februari

Walk the Talk på Rica Talk Hotel – nu lanseras Vertical Run, fasadklättring på hög nivå!

walk_the_talk640
Fotograf/Källa:Jonas Bilberg

Vertical Run är den perfekta aktiviteten för konferenser och möten. Aktiviteten kräver varken mycket tid eller förberedelser samtidigt som erfarenheten ersätter negativ stress med en upprymd känsla av framgång. Aktiviteten är mycket vädertålig och går alldeles utmärkt att kombinera med en föreläsning eller gruppdynamiska utvecklingsövningar.

Utmana chefen på nästa konferens

– Det känns viktigt att kunna erbjuda våra konferenskunder något annorlunda, som utmanar och gör att konferensen blir minnesvärd för alla, säger Göran Nilsson hotelldirektör på Rica Talk Hotel.

Vertical Run är från början en militär nerfirningsteknik som förädlades i slutet på 1960-talet i syfte att forcera byggnader under strid eller pågående gisslandrama. Under senare delen av 1980-talet startades en kommersiell verksamhet i Australien där tekniken blev känd för allmänheten. Äventyraren Tony Berglund tog aktiviteten till Sverige under namnet Vertical Run och Stockholm är idag enda huvudstaden i Europa som kan erbjuda Vertical Run.

– Att springa nedför en husfasad i en lodrätt position ger en enorm kick och är en stark upplevelse, säger Tony Berglund på Curieux AB.

Rica Talk Hotel är en modern mötesanläggning med påkostad teknik och stor flexibilitet. Hotellet är flerfaldigt prisbelönt för sin unika design med t ex Glaspriset och Ljuspriset. Hotellet är även integrerat med Stockholmsmässan och dess omfattande utställnings, mäss- och kongressanläggning.

Läs mer på www.rica.se/walk

Rica Talk Hotel erbjuder, i samarbete med Curieux AB, en unik möjlighet till Vertical Run ned för den 73 meter höga hotellfasaden.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm

Vår hemsida: http://www.stockholmsmassan.se/

19

februari

Vildmarksmässan bjuder på massor av uppslag på aktiviteter och äventyr!

Den 7-10 mars går Vildmarksmässan av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Crow_adventure640

 

På mässan erbjuds besökarna massor av uppslag på sköna aktiviteter och äventyr.

Vad sägs om att besöka bergsgorillor i Uganda eller cykla Mountain bike på fjälltopparna i Norge?

Läs mer här på vår systersajt ListitSweden.se!