Inlägg märkta "idre fjäll"

5

december

Fina förhållanden i backar och spår på Idre Fjäll

idrefjall640
Foto/Källa; Idre Fjäll

Idre Fjäll är just nu en av få anläggningar i mellersta Sverige som har snö. Backarna har varit igång några veckor för alpina klubbar och träningsgrupper och idag öppnas 5 nedfarter för allmänheten. Fortsätter kylan så kommer ytterligare nedfarter kunna öppnas i nästa vecka.

Idre Fjäll har även 30 km preparerade längdspår just nu för både skate och klassisk åkning.

– Det är ett underbart vinterlandskap vi har i Idre just nu. Förra helgen genomfördes Idre Särna tävlingarna med FIS status, och de aktiva var lyriska, säger Fredrik Jelk, Sportchef ute.

– Till helgen var vi reservort för “Svenska Cupen” i skidskytte och den tävlingen förläggs nu på Idre Fjäll för att vi har så fina förhållanden, fortsätter Fredrik.

Till högsäsongen öppnar Idre Fjäll ett helt nytt längdspår, Slättvålaspåret, på 18 km och totalt finns då 82 km preparerade längdpår på Idre Fjäll.

Idrefjall_Amanda_Djarven640
Foto/Källa; Idre Fjäll

För aktuell pist- och spårstatus se Idre Fjälls hemsida!

Finns även på Facebook!

30

juli

Upplev rullskidsbanan på Idre Fjäll!

Rullskidor_IdreFjall680
Foto/Källa; Idre Fjäll 

Den 29 juli, 2013 öppnande rullskidbanan på Idre Fjäll som under våren och sommaren har byggts på ett av skidspåren, miljöspåret.

Rullskidor_IdreFjall9b_680
Foto/Källa; Idre Fjäll 

Banan går i skön terräng med utsikt mot Nipfjället och Städjan. Rullskidutrustning finns att hyra på Intersport för den som inte har egen.

Banan är 3,3 kilometer lång och har cirka 30 meters höjdskillnad vilket gör att det finns utmanande uppförsbackar längs sträckningen.

Rullskidor_IdreFjall1
Foto/Källa; Idre Fjäll 

De brantaste utförsbackarna har byggts bort genom att två nya serpentin slingor har byggts, allt för att alla skall klara av banan, även den som inte är så van rullskidåkare.

Rullskidor_IdreFjall11
Foto/Källa; Idre Fjäll 

Vill ni titta på banan så klicka gärna på länken http://www.idrefjall.se/blogg/blogg/2013-07-29-premiar-for-rullskidbanan.html

Välkommen på en tur.

Kontakt
Idre Fjäll
Tel 0253 – 410 00

Hemsida; http://www.idrefjall.se/