Inlägg märkta "Ecuador"

8

december

Upplev Galapagosöarna

Galapagosöarna utanför Ecuadors kust har ett otroligt djurliv och många av arterna där är helt unika för öarna. Eftersom det aldrig funnits några stora rovdjur på öarna är de flesta djur helt orädda. Det går att komma mycket nära. Det finns häftiga djur överallt. På land, i havet och i luften. Vissa djur vill man se både hav och land, som t.ex. sjölejon och havssköldpaddor.

Emil_USA_Galapagos_sal640

Annars är Galapagossköldpaddan en stor attraktion och de är världens största sköldpaddor. Havsleguaner finns i massor och de som finns på Galapagos är de enda i världen som hämtar sin föda i havet.

Emil_USA_Galapagos_skoldpadda640

I princip alla resor till Galapagosöarna går via Ecuador. Därifrån flygs fry till och från två öar, Santa Cruz och San Cristobàl. Det allra bästa sättet att uppleva Galapagos är att åka på en guidad kryssning. De minsta båtarna tar 16 personer och de största över 100 personer. Snåla inte med kryssningen, en finare kryssning ger normalt en bättre guide också och det är viktigt på Galapagos!

Emil_USA_Galapagos_fagel640

Läs mer om Galapagosöarna på Galapagosoarna.se.

22

juni

Galapagos i Google Street View!

Snart kommer du kunna utforska Galapagos hemifrån genom Google Street View

Ecuador erbjuder underbara kontraster med en blandning av kulturer, människor och landskap och bjuder alltid på nya upplevelser. Snart kommer man även ha möjlighet att njuta av Galapagosöarna via Google Street View….

odla680

….Google har riktat in sig på Galapagosöarna, samma öar som Charles Darwin en gång inspirerades till att utarbeta evolutionsteorin. Snart kommer öarna att finnas med på Google Earth, så att vem som helst med tillgång till webben kan utforska öarnas fantastiska natur. Detta helt utan att överbelasta öarnas ömtåliga ekosystem.

Personal från Google kommer tillbringa 10 dagar på öarna med 19 kg tunga ryggsäckar och kameror. De kommer både att samla in bilder längs vanliga vägar och från några av öarnas mest otillgängliga platser, såsom en vulkankrater.

Hälften av Galapagosöarnas djurliv finns under havsytan. Genom ett samarbeta med Catlin Seaview Survey kommer man tillhandahålla undervattensbilder med 360 graders vinkel. Tack vare detta blir det nu även möjligt att se sjölejon, hajar och andra havsdjur via Google Street View.

I_FLOREANA__GALAPAGOS

Läs mer här; http://googleblog.blogspot.com.es/2013/05/capturing-beauty-and-wonder-of.html

Se även; http://en.ecuador.travel/

Just nu satsar man även på att göra huvudstaden Quito till ett levande museum. Dessutom blev landets järnväg nyligen utsedd av Lonely Planet till en av de fem bästa tågfärderna.

locomotora_crucero650

Crucero-tåget tar med resenärer på en unik resa där de under fyra dagar får upptäcka landskapet från Anderna till Stillahavskusten längs attraktioner som vulkanen Cotopaxi, vid den så kallade Vulkanavenyn, Nariz del Diablo (Djävulens näsa) i Chimborazo och Bosque Nublado (Molniga dungen).

Denna lyxresa tar dig över 450 km, från 3 600 m höjd över havet enda ned till havsnivån, med ett ånglok från 1900-talets början. Resan ger passagerarna tillfälle att fördjupa sig i historien, kulturen och sederna på de platser som tåget passerar.

För information och bokning: trencrucero@trenecuador.com

Läs mer; http://www.ecuadorbytrain.com/trainecuador/

 

 

11

december

Vill du bli en bättre fotograf? – Följ med Nikon till Ecuador och Galapagos!

Travel Logic Nordic har fått nöjet att för sjätte gången arrangera Nikons stora fotoresa!

Under 11 dagar (9 nätter) från och med den 17 oktober 2013 får du möjlighet att i Charles Darwins fotspår utforska några av världens mest spännande och mytomspunna öar med ett djur- och växtliv som inte går att finna någon annanstans på jorden – allt under ledning av fotograf Peter Eriksson som med sin gedigna erfarenhet är ett stöd såväl kameratekniskt som bildmässigt.

Detta är en unik möjlighet med begränsat antal deltagare och som vanligt gäller principen “först-till-kvarn”.

Vill du veta mer, vänligen kontakta Irena Strozyk på Nikon på (tele 0709-955825) eller Jesper Wirdén på Travel Logic (tel: 040-107651).

Travel Logic Nordic AB är specialister på att utforma individuellt anpassade resor för privatpersoner och företag.

Travel Logic Nordic AB är en riktig resebyrå – en sådan du kan ringa till och få tala med en livs levande människa! Vi värdesätter personlig kontakt och det tycker vi är en förutsättning för att din resa ska bli så som du vill ha den.

Läs mer om resan här!

Travel Logic Nordic AB • Kärleksgatan 2a • 211 45 Malmö • Telefon – 040 10 76 50 • Fax – 040 10 76 59 • info@travel-logic.se