Inlägg märkta "borlänge"

17

december

Crashdiet på turne i vår!

– Scandinavian Hell Tour 2013 – Albumaktuella CRASHDÏET åker på turné i vår.

crashdiet640

Senaste albumet Generation Wild hyllades till skyarna och i januari släpps uppföljaren The Savage Playground. Nästa år gör bandet sex konserter med start i Göteborg den 15 februari. Biljetterna släpps på torsdag den 20 december.

Prisade albumet Generation Wild tog sig ända upp till 3:e platsen på den Svenska albumlistan när den släpptes 2010 och kammade hem hyllande recensioner. Den 23:e januari släpps uppföljaren The Savage Playground som bjuder på en organisk och opolerad hårdrockskavalkad av den äkta sorten.

Det 80-tals influerade bandet har haft stora framgångar runt om i världen inklusive England, Brasilien, Australien och har på senare år ställt in siktet på Nordamerika. Senast sålde CRASHDÏET ut sina spelningar i Los Angeles, Nevada och New York. Bandet har även hunnit spela med band som MÖTLEY CRUE, OZZY OSBOURNE, WEDNESDAY 13 och MICHAEL MONROE.

Den kommande turnén blir första gången på länge som CRASHDÏET spelar på hemmaplan med med sin kompletta liveproduktion som alltid imponerar. I februari åker de ut med polarna i SISTER samt skivdebuterande TOXIC ROSE, på en turné med namnet “Scandinavian Hell Tour”. Ett namn som säger allt om vad som komma skall!

Datum

15.2 Göteborg, Sticky Fingers, Kaserntorget 7 | 411 18 Göteborg

16.2 Malmö, KB
23.2 Oslo, Betong
27.2 Stockholm, Klubben/Fryshuset
1.3 Uppsala, Svandammshallarna
2.3 Borlänge, Bolanche

Kontakt:

Live Nation: Kim Halling
kim.halling@livenation.se

Biljetter

Biljetter till respektive konsert hittas på Livenation.se

28

november

Romme Alpin har satsat rejält inför vintern!

Vintern har aldrig varit närmare!

 

Inför årets skidsäsong kan vi rapportera att anläggningarna i Den Södra Delen av Dalarna är väl rustade och förberedda. De satsar friskt och har gott om plats för alla slags åkare. En av anläggningarna ligger nära Borlänge – med shoppingcenter och restauranger – bara två timmar från Stockholm. Ta med familjen på en enkel och skön skidsemester!

25-årsjubilerande Borlängeanläggningen

Romme Alpin har satsat rejält inför vintern!

Fem nya nedfarter för familjer och medelgoda åkare. En 1 000 meter lång och sprillans ny sexstols expresslift. Åttio nya hotellrum. Viktor Funke och hans medarbetare på Romme Alpin har rustat sig till tänderna inför vintersäsongen, och de verkar ha koll på allt.

– Det enda osäkra kortet är vädret, säger Viktor.

En galen satsning. Det tyckte många att det var att bygga ett hotell i lilla Koppslahyttan utanför Borlänge. Men hotellet har i princip varit fullbelagt under de tre säsonger som det har hållit öppet. Inför vintern har det byggts ut och fått trehundra nya bäddar, fördelade på åttio rum.

– Vi är glada och överväldigade över den respons som vi har fått, och vi vill självklart kunna erbjuda boende till ännu fler skidgäster, säger Viktor Funke, som nu har 740 hotellbäddar att erbjuda uttröttade skidgäster.

Han berättar att konceptet – rejäl hotellfrukost, bäddade sängar och städade rum – fortfarande är ovanligt i stugornas och självhushållets skidsverige.

– Vi har fattat att hela familjen tycker om att ha semester, säger Viktor med betoning på ”hela”.

Nya backar i bra läge

Säsongen 2011-2012 var Romme Alpin den åttonde mest besökta skidanläggningen i Sverige. Med flest backar av de anläggningar som finns utanför fjällvärlden – och ett toppmodernt liftsystem – har Romme Alpin utvecklats till ett attraktivt och spännande resmål, inte bara för dagsresor utan också för övernattningar. Anläggningen består idag av tjugoåtta nedfarter och tretton liftar, varav tre är sexstols expressliftar.

Vinterns nya skidområde ligger på Snöbergets norra sluttning och kan nås både från Solklintens och Snöbergets topp.

– Eftersom de nya nedfarterna ligger på norrsidan kommer underlaget att hålla sig perfekt hela dagen, hälsar Viktor.

Han berättar att de fem nedfarterna har snäll lutning på blå och grön nivå. Perfekt för familjer, nybörjare och medelgoda åkare.

– Nu kan vi erbjuda ett lugnt skidområde i systemets ena ytterkant, samtidigt som vi skapar mer utrymme i de mer vältrafikerade nedfarterna.

Moderna liftar

Årets splitternya expresslift blir 1 000 meter lång och kommer att serva det nya skidområdet. Liften är av samma modell som de två befintliga sexstols expressliftarna, de är också kopplingsbara. Det betyder att stolarna går långsamt vid på- och avstigning, men snabbt på vägen upp.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda det mest moderna som finns på marknaden just, nu säger Viktor.

Men kommer snön att räcka till? När Romme Alpin öppnade 1987 hade anläggningen nio snökanoner. Idag, efter stora investeringar, finns 679 kanoner – 400 kan köras samtidigt.

– Trots att vi öppnar fler nedfarter kommer vi att kunna spruta snö i alla backar på samma tid som tidigare, säger Viktor lugnande.

Romme Alpin – enkelt och nära

Skidåkning för alla nivåer

Ski In – Ski Out, rymliga rum för 4-6 personer

Frukost, lunch och middag

Fondue och julbord i Toppstugan

Nära – ta bussen!

Kul för skolor, företag och föreningar

Kontakt
Romme Alpin
Koppslahyttan 111, 78198 Borlänge, Sweden
Telefon 0243-79 58 00
E-post alpin@rommealpin.se

Webbplats http://www.rommealpin.se      Se även http://www.visitsodradalarna.se/

Läs om Romme Alpin på Hittaupplevelse.se här!