Inlägg märkta "ABBA The Museum"

7

maj

Idag den 7 maj öppnar aBBa The Museum!

ABBA The Museum öppnar på Djurgården i Stockholm och är en interaktiv resa genom en av musikhistoriens största framgångssagor.

Guldrummet680
Bilden ovan; Guldrummet; Foto: Åke E:son Lindman ©Abbathemuseum

Här får besökaren uppleva hur det känns att vara den femte medlemmen i ABBA, ta plats på scenen tillsammans med de andra medlemmarna, stiga in i Polarstudion och se hur han eller hon passar i ABBAs legendariska kläder och mycket mer. Genom museets audioguide berättar Agnetha, Benny, Björn och Frida sina egna personliga minnen från tiden i ABBA.

madeinsweden680
Made in Sweden, Foto; Bengt H Malmqvist ©Premium Rockshot

ABBA The Museum strävar efter att göra utställningarna så interaktiva som möjligt. Till exempel finns ett självspelande piano som är kopplat till Bennys studio. Har besökaren tur blinkar den röda lampan och pianot (Benny) börjar spela när just han eller hon är där.

Gruppens första stora hit, ”Ring Ring”, från 1973 hyllas med en röd telefon i utställningen. Till den är det bara fyra personer i världen som har telefonnumret…

”Det nya museet ger en helhetsbild av bandet, musiken och den osannolika framgång vi upplevde på 70- och 80-talet, något vi inte kunnat visa tidigare. Det blir som en upplevelsebaserad musikdokumentär som bjuder in bakom scenen såväl som på och framför den”, säger Björn Ulvaeus.

live79
ABBA, Live 1979 – Foto;Anders Hanser ©Premium Rockshot

Besöket på museet börjar med en film av Jonas Åkerlund som visas i ett 180 graders biorum.

Besökaren fortsätter sedan till Gamleby Folkets Park som symboliserar starten på bandmedlemarnas karriärer på 60-talet. Utställningen går sedan vidare via Brighton 1974, skrivarstugan på Viggsö,

Stikkans kontor, Owe Sandströms syateljé, arenor runt om i världen, Björn och Agnethas kök och legendariska Polarstudion. Och besökaren gör det tillsammans med Björn, Agnetha, Frida, och Benny som i museets audioguide berättar om tiden i ABBA, framtaget tillsammans med manusförfattaren till Mamma Mia!, Catherine Johnson. Curator för utställningen är bandets tidigare stylist Ingmarie Halling.

”Jag var med på världsturnéerna och såg arbetet både bakom och framför scen. Det fanns ett slit och en vardag bakom framgången. Vår förhoppning är att skapa både en dokumentär och

spektakulär musikutställning. Vi har ett minst sagt gediget arkiv, allt finns sparat”, säger Ingmarie Halling, utställningsansvarig ABBA The Museum.

Björn Ulvaeus deltar i det dagliga arbetet med museet, som leds av vd Mattias Hansson.

ABBA The Museum öppnar för allmänheten den 7 maj 2013 på Djurgårdsvägen 68, bredvid Gröna Lund på natursköna Djurgården i Stockholm.

Biljetter till ABBA The Museum går att köpa på www.abbathemuseum.com

24

april

Swedish Music Hall of Fame slår upp portarna den 7 maj 2013.

Swedish Music Hall of Fame är ett nytt hus på Djurgårdsvägen 68 i Stockholm där historier från den svenska populärmusikens utveckling från tidigt 1920-tal fram till idag berättas.

Hakan_hellstrom650

Läs mer på ListitSweden.se här!

11

december

Upplev ABBA, den 7 maj 2013 öppnar ABBA The Museum!

Biljetter till de tre första premiärveckorna släpps nu på torsdag 13 december via www.sj.se/abbathemuseum.

Platsen för ABBA The Museum är Swedish Music Hall of Fame på Djurgården i Stockholm.

SWEDISH MUSIC HALL OF FAME MED ABBA THE MUSEUM ÖPPNAR 7 MAJ 2013

– nu släpps ett begränsat antal premiärbiljetter!

Läs mer här på Hittaupplevelse.se

5

december

Spotify och ABBA The Museum i unikt samarbete!

Idag,den femte december,är det klart att Spotify inleder ett samarbete med nya ABBA The Museum.


Credit: Bengt H. Malmqvist © Premium Rockshot

Målet är att integrera och förlänga museets musikupplevelse i Spotify.

Gemensamma aktiviteter kommer att ske löpande, både interaktivt på Spotifys plattformar samt i huset på Djurgården.

ABBA The Museum öppnar under våren 2013 som en del av Swedish Music Hall of Fame på Djurgården i Stockholm. Se; http://swedishmusichalloffame.se/

Det här blir platsen där ABBA flyttar in med sina samlade verk i en interaktiv och musikalisk utställning där besökaren för första gången kommer bandet riktigt nära.

”ABBA är ett ikoniskt band i musikhistorien ochjag växte upp med deras musik omkring mig.

Att vi nu samarbetar i skapandet av ABBA The Museum och den interaktiva musikupplevelsen känns fantastiskt roligt och hedrande”, säger Daniel Ek, grundare och vd Spotify.

”Streamad musik på nätet är en av anledningarna till att ABBA har fått en ny publik, musikintresserade som inte ens var födda när vi var aktiva på 70-­-talet.

ABBA The Museum ska förhoppningsvis vara en underhållande och intressant musikalisk upplevelse, som i hög grad bygger på interaktivitet.

Jag vet helt ärligt inte vem som skulle kunna vara en bättre musikalisk interaktiv partner än Spotify?” säger Björn Ulvaeus.

Läs mer om ABBA The Museum här på Hittaupplevelse.se!