22

mars

Äventyrerskan Annelie Pompe

Annelie Pompe älskar utmaningar. Dels är hon den första svenska kvinna som bestiget Mount Everest utan syrgas. Sedan försöker hon sätta nytt världsrekord i fridykning till 161 meter – på ett enda andetag!


Annelie brukar kallas den högsta och djupaste människan i världen utan syrgas.

För Annelie handlar det inte om att tävla. Det handlar mest om att det är härligt att vara ute i naturen och att det är en ”kul utmaning”. Och att det är viktigt att göra roliga saker som man mår bra av.  Projekten hon medverkar i handlar inte om extrema adrenalinkickar och dödsförakt. Snarare om en respekt för livet där varje stund räknas. Att inspirera andra att genomföra sina egna äventyr, stora som små, och att få människor att sluta betrakta livet och istället bege sig ut och uppleva det.


Jag har fått förmånen att följa Annelie Pompe här på min blogg vilket är mycket hedrande! Det ska bli mycket intressant att följa henne på hennes framtida äventyr. Sedan tidigare följer jag även världscyklisten; “The Lost Cyklist”, Lars Bengtsson på hans äventyrliga cykelstrapatser.

Läs mer här om denna Annelie, denna fantastiska och äventyrliga kvinna:

Annelies hemsida: http://anneliepompe.com

Annelies blogg: http://deepeverest.se/

Det här inlägget postades den 22 mars, 2015 av Carl Stridsberg i Allmänt, Annelie Pompe, Gästbloggare, Researtiklar. Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Ett svar till “Äventyrerskan Annelie Pompe“

Kommentarer

  1. Hanna skriver:

    På tal om Anneli och Lasse B…hittade det här på Lasses blogspot:

    Haha! Tack Sara!

    Till er andra vill jag bara klargora att det ar min cykel som heter, eller snarare kallas, Pompe II. Det namnet ar ifran Karl XII:s hund – och syftar alltsa inte pa ngt satt till Anneli Pompes fusk pa Sisha Pangma. Jag lovar dyrt och heligt att ni inte kommer fa se nagra manipulerade bilder fran Kunlunbergen. 🙂

    Lars

Lämna en kommentar