19

mars

Vårbacken i Laholms Stadspark!

Krokusar_Laholms_Stadspark6
Foto; Charlotte Fajerson

Nu blommar vårbacken i Laholms Stadspark av krokusar och snödroppar i en slöja av dimma. Besök denna lilla underbara park som förra sommaren blev vald till Sveriges vackraste!

Vattentornet680
Foto; Carl Stridsberg

Laholms Stadspark är ett under av växtlighet med en rik flora.. Vad vore en stad utan en park?

Under väldiga bokar och ekars tysta grönska slingrar sig stigen fram över små mysiga repbroar som passerar över porlande bäckar.

repbroa680
Foto; Carl Stridsberg

Överallt finns det träskulpturer skapade av den kände konstnären och hemmasonen, Anders ölund.

Parkbank_Liggande_dam680
Foto; Carl Stridsberg

I snart sagt vartannat träd sitter det en färgglad fågelholk. Parkbänkar finns placerade utmed stigen. En del fantasifullt skapade med en liggande dam.

Skolungdomar och förskolor använder parken på olika sätt. Skolungdomar från Lagaholmsskolan joggar med sina lärare på de slingrande stigarna.

skolungdomar680
Foto; Carl Stridsberg

Parken betyder också mycket för pensionärer som kan få en rofylld promenad genom den lummiga grönskan.
Stanna upp och vila vid en parkbänk, språkas vid lite och beundra någon vacker blomma..

Ebbaredstugan är en ryggåsstuga från 1824. Intill finns bygdemuseum med keramik och saker från gamla apoteket i Laholm. Försäljning av fika på sommaren..

kulturhus680
Foto; Carl Stridsberg

Det är Peter Gaunitz som skapat dagens stadspark i Laholm tillsammans med duktiga trädgårdsmästare och annan personal från Laholms kommun.
Han är landskapsdesigner från Lund som även driver en blogg utan stängsel!

Det här inlägget postades den 19 mars, 2014 av Carl Stridsberg i Allmänt, Nyttigt & Roligt, Svenska turistmål och är taggat , , . Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Ett svar till “Vårbacken i Laholms Stadspark!“

Kommentarer

  1. Anna skriver:

    Utanför mitt fönster faller små små snöflingor. Det är vitt så långt jag kan se. Den där vårkänslan jag hade för en vecka sedan är svår att minnas. Vårkänslan av att det spritter i kroppen av lust att skapa, gräva, njuta på min baksida uppe vid stugan (jag kallar den parken). Och så gör du det här inlägget! Tack! Bara bilderna ger sån inspiration men jag tror jag skulle behöva åka till Laholm och insupa mer av denna vackra park.

Lämna en kommentar