22

juni

Galapagos i Google Street View!

Snart kommer du kunna utforska Galapagos hemifrån genom Google Street View

Ecuador erbjuder underbara kontraster med en blandning av kulturer, människor och landskap och bjuder alltid på nya upplevelser. Snart kommer man även ha möjlighet att njuta av Galapagosöarna via Google Street View….

odla680

….Google har riktat in sig på Galapagosöarna, samma öar som Charles Darwin en gång inspirerades till att utarbeta evolutionsteorin. Snart kommer öarna att finnas med på Google Earth, så att vem som helst med tillgång till webben kan utforska öarnas fantastiska natur. Detta helt utan att överbelasta öarnas ömtåliga ekosystem.

Personal från Google kommer tillbringa 10 dagar på öarna med 19 kg tunga ryggsäckar och kameror. De kommer både att samla in bilder längs vanliga vägar och från några av öarnas mest otillgängliga platser, såsom en vulkankrater.

Hälften av Galapagosöarnas djurliv finns under havsytan. Genom ett samarbeta med Catlin Seaview Survey kommer man tillhandahålla undervattensbilder med 360 graders vinkel. Tack vare detta blir det nu även möjligt att se sjölejon, hajar och andra havsdjur via Google Street View.

I_FLOREANA__GALAPAGOS

Läs mer här; http://googleblog.blogspot.com.es/2013/05/capturing-beauty-and-wonder-of.html

Se även; http://en.ecuador.travel/

Just nu satsar man även på att göra huvudstaden Quito till ett levande museum. Dessutom blev landets järnväg nyligen utsedd av Lonely Planet till en av de fem bästa tågfärderna.

locomotora_crucero650

Crucero-tåget tar med resenärer på en unik resa där de under fyra dagar får upptäcka landskapet från Anderna till Stillahavskusten längs attraktioner som vulkanen Cotopaxi, vid den så kallade Vulkanavenyn, Nariz del Diablo (Djävulens näsa) i Chimborazo och Bosque Nublado (Molniga dungen).

Denna lyxresa tar dig över 450 km, från 3 600 m höjd över havet enda ned till havsnivån, med ett ånglok från 1900-talets början. Resan ger passagerarna tillfälle att fördjupa sig i historien, kulturen och sederna på de platser som tåget passerar.

För information och bokning: trencrucero@trenecuador.com

Läs mer; http://www.ecuadorbytrain.com/trainecuador/

 

 

Det här inlägget postades den 22 juni, 2013 av Carl Stridsberg i Allmänt, Researtiklar och är taggat , , , . Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar