22

maj

Vandringsresa till Andalusien!

Wi-Resor lanserar en ny vandringsresa till östra Andalusien i Spanien.

Costa_Blanca_Alex_strandlin
Bilden ovan är tagen på vandring söder om byn Los Negros, där vi bor de sista nätterna.

Under denna resa upptäcker vi två spanska nationalparker som är okända för de flesta svenskar, Sierras de Cazorla, Segura y Las Villa och Cabo de Gata – Nijar. Den första ligger i ett bergsmassiv där det finns ett rikt djur- och växtliv. Den andra vid kusten med ett kargt landskap som för tankarna till Fårö.

Det är inte ovanligt att man t.ex. ser skäggam, kungsörn, mufflon och bergsgetter. I dalgångarna stöter vi på 1000-åriga olivodlingar, små pittoreska byar med moriska fästningar, vackra sjöar och den 500 km långa floden Guadalquivirs källflöden. Under de första dagarna är boendet förlagt till en vacker Parador och de sista dagarna är boende precis vid havet i en liten by som heter Los Negros.

vandringsresor650
Wi-Resor är en av Sveriges största arrangörer av vandringsresor. På våra resor kan du mestadels välja mellan två vandrings-alternativ, ett enklare och ett lite tuffare. Bor gör vi på fyrstjärniga hotell med relaxavdelning och goda middagar.

Detta är ett uppskattat område för naturintresserade spanjorer, men för svenskar är det tämligen okänt. Därför känns det extra roligt att som enda svenska arrangör erbjuda resor hit, säger Niklas Fagerstrand, VD för Wi-Resor.

Under veckan får vi också en kulinarisk inblick i det lokala köket. I bergen provar vi bl.a. bergsforell och vildsvin och vid kusten njuter vi av halstrade havsräkor och andra läckerheter från havet. Resan leds av spanienexperten Alexander Rosengren.

Wi-Resor AB är en av Sveriges största arrangörer av Vandringsresor men erbjuder även Temaresor. Genomgående prioriteras hög standard då alla resor går med flyg och med boende på 4- eller 5-stjärniga hotell. Företaget startades 1994 och har ställt lagstadgad resegaranti hos kammarkollegiet. (se hemsida: www.wiresor.se)

 

Det här inlägget postades den 22 maj, 2013 av Carl Stridsberg i Allmänt, Researtiklar och är taggat , , , , . Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar