11

februari

Äventyr i fokus på Vildmarksmässan, 8-11 mars

Annelie Pompe för Projektet DeepEverest. Annelie Pompe är den svenska som dykt djupast…

…. och klättrat högst.


Bilden; Annelie Pompe på Mount Everetst, Världens tak!

Äventyr är temat på årets Vildmarksmässa, 8-11 mars. Det kommer att synas på flera sätt. Bland annat har mässan en ny scen, Camp Äventyr, och besökarna bjuds på flera spännande aktiviteter, som att klättra på klättervägg och hänga i isyxa. På mässan delas också priserna ut till Årets Äventyrare manlig/kvinnlig, Årets Äventyr samt Årets europeiska Äventyrare.

– Vi vill lyfta fram och utveckla äventyrsdelen på mässan. Äventyr omfattar så mycket, allt från att klättra i berg till att gå vandringsleder och cykla. Det finns något för alla, nybörjare som avancerade och det lockar ut ungdomar i naturen. Äventyr är det moderna friluftslivet, säger Lena Bergman, som är projektledare för Vildmarksmässan

Nytt på Vildmarksmässan är scenen Camp Äventyr som anordnas av Discovery Channel, tidningen Outside och föreningen Årets Äventyr. Här blir det fokus på äventyrsföreläsningar av bland andra yrkesäventyraren Ola Skinnarmo, Sven Yrvind, som åkte jorden runt i en segelbåt och Gunnika Isaksson – Lutteman som bestämde sig för att göra ett äventyr i veckan. Flera filmer från Discovery Channel visas också på Camp Äventyr.

Mer äventyr blir det på mässans aktivitetsområde som erbjuder massor av upplevelser; besökarna kan prova att klättra på klätterväggen, mässans mest populära aktivitet, hänga i isyxa, Jakobs Stege, som en stege av timmerstockar, testa att gå på slacklina och prova på att dyka.

På mässan delas också fyra priser ut. Årets Äventyr, som är ett stipendium vars syfte är att inspirera och uppmuntra fler svenskar att ge sig ut i naturen och uppleva sitt livs äventyr. I år uppgår summan upp till 50 000 kr och kan sökas för alla typer av projekt. Pris delas också ut till Årets europeiska Äventyrare samt utmärkelsen Årets Äventyrare som varje år tilldelas en man och en kvinna för enastående prestationer inom begreppet äventyr.

Läs mer på http://www.vildmarksmassan.se/         Läs mer om Annelie Pompe här på Hittaupplevelse.se!

 

Det här inlägget postades den 11 februari, 2012 av Carl Stridsberg i Allmänt, Annelie Pompe, Barn & Familj, Evenemang & Tävlingar, Gästbloggare, Månadens resa/upplevelse, Nyheter inom turism, Nyttigt & Roligt, Svenska turistmål. Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar