22

juni

Med timmerflotte på Klarälven

I Torsby, Värmland, kan du bygga din egen timmerflotte av enbart stockar och rep och färdas nerför Klarälven. Det blir ett äventyr och en upplevelse som du aldrig glömmer!

Timmerflottfärden passar Er som gillar att vara ute i naturen, tycker det är spännande med en upplevelse som inte är helt tillrättalagd och som inte är rädd för fysisk aktivitet. Det är framför allt vattennivån i älven som skapar olika förutsättningar, men även väder och vind har givetvis inverkan. Det är alltid lugnt strömmande vatten som flyter ca 1 – 3 km/h, men även i de lugnaste vatten lurar små äventyr i form av stenar, sandbankar, bakvatten mm.


© Foto: Staffan Widstrand

Ett stort äventyr är att få den nästan två ton tunga timmerflotten ur strömmen in till land. Här har ni god hjälp av kanoten om ni väljer att hyra med den. Ni genomför turen på egen hand och lägger själva upp Era dagsetapper utifrån de yttre omständigheter som råder när just ni åker.


© Foto: Hipfel/Starck

Vi träffas på byggplatsen i Osebol. Ni får en introduktion i vad som väntar er och lär er hur ni ska bygga er egen flotte av enbart stockar och rep. Timmerflotten byggs i vattnet för den väger nästan ett ton när den är färdig. Den blir 3 x 3 meter stor. Ni måste vara minst 2 vuxna, men kan vara upp till 6 personer på en och samma flotte. Att både bygga och manövrera timmerflotten ute på älven kräver en ganska stor fysisk instas från er så det underlättar om ni är några stycken. När ni börjar bli klara kör en av er ner bilen till slutmålet. Vi följer med och kör chauffören tillbaka.


© Foto: Hipfel/Starck

När allt detta är klart flyter ni iväg på Klarälven. Ta med er god mat som Ni kan äta ute på älven och kläder som passar för växlande väder. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten och sandbankar. Vid slutmålet återlämnas utrustningen och Ni river timmerflotten i den länsficka som är avsedd för detta.


© Foto: VTR/Vildmark i Värmland

I priset ingår alltid: Instruktör under byggtiden, timmer, rep, flytvästar, livboj, paddel, stör, karta och hjälp med omtransport av fordon.

Krav: Minst 2 vuxna/timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna.

Priser: För information om priser med mera vänligen gå in på hemsidan nedan.

Hittaupplevelse Halland i samarbete med Vildmark i Värmland

Kontakt:
Vildmark i Värmland
Telefon: 0560-140 40
E-post: info@vildmark.se

Mer information: http://www.vildmark.se

[poll id=”16″]

Det här inlägget postades den 22 juni, 2010 av Carl Stridsberg i Allmänt och är taggat , . Lämna gärna en kommentar eller en trackback. Du kan följa nya kommentarer för det här inlägget via RSS.

Annons

Lämna en kommentar